050 - 361 09 10

Bedplassen

Bedplassen is voor kinderen en ouders lastig. Na een bepaalde leeftijd, als de kinderen een keer uit logeren willen, wordt het probleem groter en kan dat het kind  ervan weerhouden naar het logeer partijtje te gaan. Soms willen kinderen door het bedplas-probleem niet mee op school kamp of niet buitens huis slapen. Een logeer partijtje bij een vriendje, vriendinnetje, opa of oma doen ze liever niet en dat is erg jammer.

Kan acupunctuur iets betekenen voor bedplassen?
Ja, in onze praktijk hebben we de afgelopen jaren al meerder kinderen hiervoor behandeld. Vanaf een jaar of zes/zeven tot in de pubertijd kunnen ze hiervoor bij ons terecht.  Acupunctuur bij kinderen werkt vaak erg goed (lees ook de algemene informatie over acupunctuur bij  kinderen).  De speciale kinder naaldjes  die we gebruiken zijn vrijwel gevoelloos en werken goed genoeg om het gewenste effect te bereiken.

Vertrouwen
Als het beter gaat en uw kind gaat minder vaak in bed plassen, dan krijgt het  kind langzaam meer vertrouwen. Dat is belangrijk en gaande weg zullen er steeds minder ongelukjes voorkomen. Het effect van de acupunctuur rijkt verder dan alleen het plas probleem. Door de toename van zelfvertrouwen zal uw kind mentaal sterker worden. Dat is een goede ontwikkelingen.

 

 

 

 

3