050 - 361 09 10

Droge mond, Xerostomie

Een op de vijf mensen heeft last van een droge mond.
Xerostonie kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld de ziekte ven Sjögren of het gevolg zijn van bestraling. Ook kan een droge mond ontstaan tijdens de overgang, als bijwerking van medicijnen of zonder aanwijsbare aanleiding. De bijwerking van medicijnen wordt na een paar acupunctuur behandelingen minder. Dit geldt niet alleen voor de droge mond, maar ook voor veel andere bijwerkingen.

Er zijn mensen, die altijd een glaasje water naast het bed hebben staan, omdat ze ’s nachts of ’s ochtends een droge mond hebben. Acupunctuur is een methode waarmee we dit probleem aan kunnen pakken.

Waar komen de acupunctuur naalden?
De naalden worden met name in de armen en benen geplaatst en blijven ongeveer 30 minuten zitten. Ondertussen ligt u ontspannen op de bahandel tafel en het licht is uit. De behandeling wordt vijf keer herhaald en als u na deze serie een verbetering merkt, kunnen we door gaan met de acupunctuur. Verandert er niets aan de situatie en wordt de droge mond niet beter, dan behnadelen we niet verder. Na vijf á zes keer merkt u wel of de acupunctuur bij u aanslaat of niet.

 

Acupuncture shows long-lasting effect in patients with dry mouth/xerostomia

Acupuncture treatment results in significant improvements in salivary flow rates in patients with xerostomia up to 6 months. Additional acupuncture therapy can maintain salivary flow improvement for up to 3 years.

lees meer

Acupuncture stimulates salivary flow in patients with dry mouth (xerostomia)

Researchers in Sweden found that acupuncture can stimulate salivary flow in patients with dry mouth/xerostomia.

lees meer

Acupuncture showed dramatic effect on xerostomia, dysphagia and articulation

Doctors in a hospital-based home care unit in Sweden found acupuncture had a dramatic effect on xerostomia and, subsequently, on dysphagia and articulation, with subjects showing definite improvement after 5 treatments.

lees meer
3