050 - 361 09 10

Stoppen met Roken

De waarschuwingen op de verpakkingen van rookwaren liegen er niet om. Roken is levensgevaarlijk. Negen van de tien rokers willen er dan ook liever vandaag dan morgen mee stoppen. Maar waarom is het toch zo moeilijk om er definitief mee te stoppen? Door een combinatie van lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Ruim de helft van het aantal mensen dat gestopt is met roken heeft er flink last van. Toch lukt het ruim 100.000 mensen per jaar om te stoppen.
Hoort u daar straks ook bij?

Ontwenningsverschijnselen aanpakken

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot :

slapeloosheid
irritaties
gevoelens van onrust
eet-en snoepaanvallen,
trillen

Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Helpt acupunctuur mij definitief van het roken af?

De acupuncturist is uw bondgenoot om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar u moet het natuurlijk wel zelf doen. Een motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden.
Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om met roken te stoppen.

Vergoeding

Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij een beroepsvereniging (Nederlandse Artsen en Acupuncturisten Vereniging, NAAV) in het Hwa To Centre wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden. Wilt u het zeker weten, belt u dan met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Janneke, 50 jaar had na 1 behandeling al resultaat.

lees de ervaring van Janneke

lees meer