050 - 361 09 10

Menstruatieklachten

Menstruatie klachten
Menstruatie klachten kunnen uiteenlopen van zeer heftig en pijnlijk (dysmenorroe) tot geen menstruatie (amenorroe). Er zijn vrouwen die vanaf hun eerste menstruatie al klachten hebben, maar soms ontstaan de klachten op latere leeftijd. Ook kan het voorkomen dat de menstruatie verandert na pil gebruik, na een bevalling of  na IVF behandelingen . Soms wordt de pil zelfs voorgeschreven om menstruatie klachten te onderdrukken.
Met acupunctuur onderdruk je geen klachten, maar behandel je de aard van het probleem. De Chinese geneeskunde heeft het over het aanpakken van de wortel van het probleem.

Zijn Menstruatie klachten voor iedereen hetzelfde?
Menstruatie klachten zijn individueel verschillend. De één heeft er ook buikpijn bij, de ander is moe of heeft het steen koud, de volgende is misselijk of chagrijnig.
Soms is er heftige rugpijn, met uitstraling naar de benen. Zo blijkt iedereen zijn eigen manier van menstruatieklachten te hebben.
Acupunctuur en Chinese kruiden zijn de eerste keus om dit probleem aan te pakken. Er wordt uitgebreid gevraagd naar het individuele patroon en hierop wordt de behandeling nauwkeurig afgestemd.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?
Het is haast wonderbaarlijk hoe menstruatie klachten op kunnen knappen met acupunctuur en Chinese kruiden.
Over het algemeen nemen wij drie cycli, dus drie maanden voor het op orde brengen van de menstruatie. We werken toe naar een “normale menstruatie”. Een normale menstruatie is een pijnloze menstruatie, zonder bloedstolsels, die vijf dagen duurt. Een normale menstruatie betekend ook geen PMS niet warm ’s nachts of koude rillingen overdag en geen pijn in de buik en rug.
De menstruatie is in de ogen van de Chinese geneeskunde de basis voor vruchtbaarheid. Als er vruchtbaarheid problemen zijn, brengen we eerst de menstruatie op orde. Het komt regelmatig voor, dat vrouwen daarna spontaan zwanger worden.

Wat heeft de Menstruatie te maken met zwanger willen worden?
De Chinese geneeskunde ziet de menstruatie als basis voor vruchtbaarheid.
In verband hiermee behandelen we bij voorkeur vrouwen minstens drie maanden voor dat ze een IVF , IUI of ICSI procedure ingaan. We behandelen dan puur op het “op orde brengen van de menstruatie” , waardoor de kans op een zwangerschap groter wordt.

Acupuncture relieves menstrual pain

Australian and New Zealand researchers has found acupuncture can help combat menstrual pain as well as relieve associated headaches and nausea.

lees meer

Leonie ten Donkelaar, 35 jaar: “Dat heb ik nog nooit mee gemaakt! Ik heb niet één paracetamol hoeven nemen”.

lees meer