050 - 361 09 10

ADHD

Het is misschien wel de meest gestelde diagnose van de huisarts aan kinderen: ADHD. In Amerika krijgt meer dan 10% van de jongens en 5% van de meisjes te horen dat ze leiden aan ADHD. Deze getallen zijn afkomstig van de AACAP ( American Acadamy of Child and Adolescent Psychology).

Traditionele behandeling van ADHD en ADD wordt gegeven door Retalin (methylphenidate) voor te schrijven. Het gebruik is sinds 1990 verzevenvoudigd; de gebruikers worden jonger en jonger. Ouders beginnen hun vraagtekens bij de bijwerkingen van dit medicijn te zetten. Ze zoeken naar alternatieve benaderingen voor hun kind en komen vaak uit op acupunctuur. Acupunctuur is de laatste jaren een populaire behandel methode geworden voor kinderen met ADHD.

Met 5% van de wereld bevolking consumeert de USA 90% van de Retalin.  In andere landen wordt dit probleem heel anders aangepakt. In China bijvoorbeeld, daar is acupunctuur en het gebruik van Chinese kruiden een veel gebruikte methode om ADHD te behandelen.

De Chinese Geneeskunde kijkt met andere ogen naar het kind dan de Westerse Geneeskunde . We bekijken elk persoon individueel en stemmen de behandeling af op zijn of haar persoonlijke problemen.

We gebruiken in het Hwa To Centrum zeer dunne kindvriendelijke acupunctuur naalden. De naalden worden op een speciale manier ingebracht, waar het kind vrijwel niets van voelt. Over het algemeen laten kinderen zich goed behandelen en ervaren de behandeling als rust gevend.  Met acupunctuur kunt u een relatief goed effect verwachten, met name voor het hyper active of mix-type.  We raden een serie van vijf tot tien behandelingen aan met een frequentie van 1x in de week.

Acupuncture has a positive effect on school success in children

Scores in math, social studies and language were improved in children, including those with ADHD, receiving acupuncture treatments for various conditions.

lees meer

Acupuncture is an effective and safe therapy treating ADHD

A systemic review and meta-analysis concluded that acupuncture is an effective and safe therapy in treating ADHD.

lees meer