050 - 361 09 10

Artrose

Mede doordat we in Nederland gemiddeld  ouder worden, komt artrose  vaker voor. Maar ook doordat artrose op steeds jongere leeftijd begint. Op dit moment lijden ongeveer 700.000 Nederlanders van 55 jaar en ouder aan artrose. Artrose komt voor in de gewrichten van de handen, schouders en nek, heup en knieën.
Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten, waarbij het kraakbeen dunner en zachter wordt. Het wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Ook de hoeveelheid vloeistof in het gewricht vermindert. Die vloeistof is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken op te vangen. Door de artrose kunnen botten over elkaar komen, wat veel pijn veroorzaakt. Er zijn twee vormen van artrose. Artrose zonder aanwijsbare oorzaak wordt primaire artrose genoemd. Door ouderdom kan primaire artrose ontstaan. Artrose die wel een onderliggende oorzaak heeft, heet secundaire artrose. De onderliggende oorzaak kan een ongeluk  zijn.

Wat kan acupunctuur betekenen bij Artrose?
Acupunctuur kan de pijn verlichten. Acupunctuur staat bekend als een methode om pijn te behandelen. Dat geldt ook voor pijn in gewrichten. Ook het gevoel van stijfheid kan verbeteren door acupunctuur. Acupunctuur werkt anders dan het nemen van een pijn stiller. De kracht van acupunctuur bouwt zich op, dat wil zeggen dat er een aantal behandelingen nodig is om een goed resultaat te krijgen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat hangt af van hoe lang de klachten er zijn. In het algemeen geldt; hoe langer de klacht er is, hoe meer tijd we nodig hebben om het te behandelen. Meestal is er na 5 behandelingen al een verbetering te merken. Soms eerder.
Als er na vijf behandelingen een verbetering is, dan kunnen we doorgaan en zal de verbetering doorzetten.  Na nog een serie van  tien behandelingen merk u dat het steeds beter gaat. De pijn wordt minder erg en u voelt zich fitter.

Chinese Kruiden
Er bestaan goede Chinese kruiden voor artrose. In onze praktijk hebben we een aantal Chinese kruiden formules die we in kunnen zetten als ondersteuning. Acupunctuur en Chinese kruiden gaan heel goed samen. De combinatie van die twee zal ervoor zorgen dat u sneller opknapt.

Artrosepijn

In het tijdschrift "Margriet" schreef iemand over zijn ervaring met acupunctuur...

lees hier de ervaring