050 - 361 09 10

Boeren, Oprispingen, Misselijkheid

Boeren, oprispingen en misselijkheid vallen in de categorie Spijsverterings klachten. Het spijsverteringssysteem is verantwoordelijk voor de inname en verwerking van voedsel. Zonder het fundament van een goed gevoed lichaam, is er onvoldoende kracht om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Spijsverterings problemen komen tegenwoordig vaak voor. Ze kunnen het gevolg zijn van  slechte voeding, emoties of stress. Veel voorkomende klachten zijn o.a. gebrek aan eetlust (of  juist veel willen eten), diarree, misselijkheid, oprispingen of boeren. Deze klachten reageren goed op acupunctuur en Chinese Kruiden. Indien het spijsverteringssysteem te zwak is om Chinese Kruiden te tolereren, dan kan een serie milde acupunctuur behandelingen ingezet worden om het lichaam geleidelijk aan te sterken en het weer mogelijk te maken het voedsel beter te verwerken.

Ook misselijkheid als gevolg van zwangerschap of Chemo kuur behandelen we in het Hwa To Centrum. Spontane misselijkheid, dus zonder duidelijke aanleiding, kan ook goed behandeld worden. Misselijkheid na een maagverkleining is met acupunctuur  ook te behandelen.

Oprispingen heet ook wel reflux of maagzuur. Dit is meestal goed te behandelen met acupunctuur. Soms echter is de klacht heel hardnekkig en helpt de acupunctuur weinig en niet.We kunnen de acupunctuur behandeling voor deze klacht ondersteunen met Chinese Kruiden die we in de praktijk hebben en goed helpen tegen maagzuur. Maagzuur is een veel voorkomend probleem en buiten gewoon hinderlijk. De huisarts kan maagzuur remmers voorschrijven. Als u dit medicijn liever niet wilt gebruiken, is acupunctuur  zeker een methode om te proberen. Zo kunnen uw klachten verminderen en kunt u een verbetering van de situatie krijgen. U voelt zich weer beter.

Patiëntenervaring misselijkheid

Na 1 behandeling was de misselijkheid over!

lees meer

Acupuncture treatment of gastroesophageal reflux

Acupuncture can effectively inhibit intraesophageal acid and bile reflux in gastroesophageal reflux (GER) patients.

lees meer

Acupuncture for functional gastrointestinal disorders

A review by Dr. Takahashi of Duke University Medical Center, USA.

lees meer