050 - 361 09 10

Braakreflex / Kokhalsreflex

Het hebben van een snelle braakreflex kan  heel lastig zijn.  Bij tandenpoetsen bijvoorbeeld kan het gebeuren, dat de tandenborstel een braakreflex oproept. Als dit snel gebeurt, dus als de borstel niet  ver achter in de mond kan komen als gevolg van het braakreflex, kunnen de achterste kiezen onvoldoende schoon worden gemaakt. Soms is het gevolg hiervan dat er een gaatje in de kies ontstaat. Als de tandarts  de kies vervolgens moet vullen, kan het snelle braakreflex een obstakel vormen voor een succesvolle behandeling.

Ook voor andere behandelingen in de tandarts stoel, zoals schoonmaken, tandsteen verwijderen of een wortelkanaal behandeling,  is een  kokhalsreflex een vervelende bijkomstigheid. De behandeling gaat langer duren, de patiënt wordt onzeker en soms is een goede behandeling daardoor niet mogelijk.

Er zijn ook mensen, die zoveel last van een spontane braakreflex hebben, dat ze  in het dagelijks leven hierdoor gehinderd worden. Stress kan de klacht erger maken en in drukke tijden is er meer last.

Al deze  uitingen van braakreflex zijn goed te behandelen met acupunctuur. In het Hwa TO centrum hebben we al verschillende mensen met deze klacht kunnen helpen. Er is een aantal tandartsen, dat speciaal voor af gaand aan een lange behandeling, de patiënt eerst naar ons verwijst, om aan het braakreflex te werken. Na een aantal behandelingen  gaat het beter. De reflex is niet meer zo sterk, of zelfs weg en de tandarts kan rustig zijn of haar werk doen. Een voorbeeld hiervan is Madelon. Zij werd door haar tandarts verwezen naar ons centrum en ze zei hier het volgende over: ” Na vier behandelingen  lijken de klachten enorm afgenomen”. Slechts vier behandelingen had ze nodig; dat is een snel resultaat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is voor iedereen anders.  Factoren die hierin een rol spelen zijn:
Hoe erg is de braakreflex
Hoe lang is deze klacht aanwezig
Zit het in de familie

Niet iedereen reageert hetzelfde op acupunctuur. Bij sommige mensen is er snel resultaat, zoals bij Madelon (lees haar ervaring) maar bij anderen duurt het langer en een enkeling reageert niet op acupunctuur. Reken daarom tussen de vijf en tien behandelingen. Gaande weg zult u merken hoe het effect bij u is.

Ook als er geen tandarts behandeling gepland staat en u wilt van het snelle braakreflex af, is het mogelijk hiervoor een afspraak te maken.

 

 

 

 

Patientenervaring kokhalsklachten

Ik was eerst sceptisch, maar na vier behandelingen lijken de klachten enorm afgenomen.

lees meer