050 - 361 09 10

Constipatie, Verstopping

Constipatie is de medische term voor verstopping in de dikke darm. Een andere naam hiervoor is obstipatie. Bij constipatie horen klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en pijn tijdens de ontlasting. Ook kan constipatie, vanwege de extra gasvorming, leiden tot flatulentie (winderigheid). Constipatie komt veel voor: gemiddeld heeft 1 op de 3 mensen er wel eens last van. Constipatie verhelpen lukt in de meeste gevallen wel, maar niet altijd. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de constipatie.

Wat kunnen de oorzaken van constipatie zijn?
voeding
te weinig water drinken
te weinig bewegen
bijwerking van medicatie
bijwerking van chemokuur
stress of drukte
onregelmatig leven
reizen
na een zwangerschap

Er zijn veel adviezen , zoals vezelrijk eten, een regelmatig leven leiden of warm water drinken. Als u al een tijdje tobt met dit probleem en niks helpt, dan is acupunctuur een goed idee.

Met acupunctuur kunnen we op een eenvoudige manier de darmen weer beter hun werk laten doen. De punten die we kiezen zullen de darmen aanzetten tot meer activiteit en daardoor zal de stoelgang minder moeizaam zijn. Langzaam wordt de ontlasting zachter en u kunt regelmatiger naar de wc.

Ook constipatie die ontstaat als bijwerking van medicatie of chemokuur is goed met acupunctuur te behandelen. Natuurlijk zal de bijwerking blijven zolang de medicatie gebruikt wordt, maar de mate waarin zal afnemen. Een verbetering is altijd winst.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Er is geen standaard regel voor het aantal behandelingen dat nodig is. De een zal sneller effect hebben dan de ander. We adviseren om minstens zes behandelingen te ondergaan en dan te kijken of u er baat bij heeft. In de loop van de zes behandelingen merkt u zelf al of het werkt of niet.