050 - 361 09 10

Diabetes

Diabetes of Suikerziekte is een ziekte die veel voorkomt. Steeds vaker en op steeds jongere leeftijd.  Inmiddels zijn er al 1 miljoen Nederlanders die Diabetes hebben.
Diabetes is een welvaartsziekte en komt in ontwikkelingslanden nauwelijks voor. In China is de groei van het aantal Diabetes patiënten explosief.

Diabetes is goed te behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden.
Bij Diabetes horen verschillende klachten, zoals:
veel dorst
vermoeidheid
veel honger
gewichtsverlies
veel plassen

Een bloedtest bij de huisarts wijst uit of u Diabetes heeft.
De Chinese geneeskunde maakt al eeuwen gebruik van acupunctuur en Chinese kruiden voor de symptomen van Suikerziekte.
In de klassieke literatuur werd Diabetes een “Wasting Disorder” genoemd.
Er is veel over bekend en er bestaat een zeer goede individuele behandel methode.
Niet iedereen met Diabetes heeft precies dezelfde klachten . Dat maakt het voor reguliere medicatie vrijwel onmogelijk een persoonlijke insteek te vinden.
De acupunctuur punten en de Chinese kruiden kunnen we zo kiezen, dat ze afgestemd zijn op uw persoonlijke klachten.
Bent u vaak moe en heeft u bijvoorbeeld last van nachtzweren, dan kiezen we andere punten, dan als u veel moet plassen en veel dorst heeft.
De individuele benadering van de Chinese geneeskunde maakt dit vak zo mooi en biedt de patient de meest optimale behandeling.

Hoe vaak moet ik komen?
Als u een keer of acht (wekelijks) bent geweest kunnen we u voor langere tijd kruiden meegeven en kunt u met grotere tussenpose voor acupunctuur komen.
Het is aan te bevelen om 1 keer in de maand voor acupunctuur te blijven komen terwijl u de voorgeschreven kruiden gebruikt. Daarmee houden we ook in de gaten of het kruidenrecept nog steeds goed voor u is.
Langzaam zal uw lichaam opknappen en zullen we het kruidenrecept aan gaan passen. Uiteindelijk kunt u op eigen kracht verder.

Pre-Diabetes, de nieuwste mode?
In het televisie programma ZEMBLA van woensdag  18 maart 2015 was te zien dat de farmaceutische industrie een nieuwe doelgroep heeft gevonden . Het fenomeen Pre-Diabetes is in het leven geroepen om een nieuwe afzet markt voor nieuwe medicatie te vinden. In China zijn 490 miljoen mensen bestempeld met het label Pre-Diabetes. Pre- diabetes is iets wat de Chinese Geneeskunde al eeuwen kent. Het is een stadium waarin er al lichte klachten zijn, maar waarin de bloedwaarden nog binnen de perken is.  Dit behandelen zou je een vorm van preventie kunnen noemen . Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen werkelijk iemand genezen. U zit dus niet uw leven lang vast aan medicijnen, met alle bijwerkingen van dien, maar bent na de behandelingen weer gezond en kunt zonder medicatie verder. De symptomen zijn weg en de bloedwaarden zijn goed.

Diabetes 1
Het behandelen van Diabetes 1 is lastiger dan het behandelen van Diabetes 2.  Diabetes 1 zit dieper geworteld en is hardnekkiger.
Ook als u al vele jaren Diabetes  2 heeft en al lang insulins spuit is de ziekte moeilijker te genezen. We kunnen dan wel verschillende klachten, zoals pijn en vermoeidheid behandelen, maar de ziekte zal niet meer helemaal verdwijnen. Een verbetering van uw gezondheid en een vermindering van de klachten kunnen we  in ernstige gevallen wel te weeg brengen.