050 - 361 09 10

Eczeem en Psoriasis

Wat kan acupunctuur betekenen voor eczeem en psoriasis?
Acupunctuur en Chinese kruiden worden al duizenden jaren gebruikt voor uiteenlopende huidproblemen, zoals eczeem en psoriasis. Deze oude methoden worden door ons nog steeds toegepast. We behandelen mensen, die iets anders zoeken dan chemische medicatie of zalfjes gemaakt van synthetische hormonen.

Huidproblemen kunnen hardnekkig zijn en jeuken.
Eczeem (ook bekend als atopische dermatitis) is een veel voorkomende huidaandoening. Het wordt gekenmerkt door jeuk, rode plekken, (rashes) en zit vaak op specifieke plekken, zoals de binnenkant van de knieën en ellebogen. Als het eczeem opspeelt en acuut wordt , kan het roder en vochtiger worden. Soms zwelt het op en neemt de jeuk toe.

Psoriasis is een chronische ontsteking die gekenmerkt wordt door duidelijk omlijnde gebieden, die aan de oppervlakte van het lichaam liggen. De zogemaande plaques. Het zit meestal op de buitenkant van de knieën, ellebogen, handen en op het hoofd. Psoriasis is in tegenstelling tot eczeem een auto immuunziekte.

Hoe gaat een behandeling in z’n werk?
Als wij huidaandoeningen gaan behandelen, dan kan het gebeuren dat u na de behandeling tijdelijk wat meer last van uw huid krijgt. Dat zien we regelmatig, maar is niet iets om van te schrikken. Het betekent, dat er iets gebeurt in uw lichaam en dat u reageert op de behandeling. De opvlamming zakt na een dag of een paar dagen weer langzaam af en daarna treed er verbetering op.

Vergoeding
Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij de NAAV ( Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) in het HWA TO Acupunctuur centrum, worden door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden, of bellen met uw verzekeraar.

Hwa To Acupuncture Centre
Hanzeplein 1, Triadegebouw Ingang 26,
9713 GZ Groningen
Tel. 050 3610910
E-mail: info@hwatocentre.nl
www.hwato-acupunctuur.nl

Acupuncture and Chinese herbal medicine have a beneficial effect on patients with atopic dermatitis

A research in Israel found combination of acupuncture and Chinese herbal medicine have a beneficial effect on patients with atopic dermatitis.

lees meer

Effectiveness and safety of acupuncture for patients with atopic eczema

Acupuncture reduces itch intensity, eczema area and severity, and better than conventional medicine in global symptom improvement.

lees meer