050 - 361 09 10

Examenvrees en Beter Concentreren

Met behulp van acupunctuur kunt u  uw examenangst beter hanteren of zelfs afkomen van uw examen vrees.

Er zijn mensen die wel eens last hebben van examenvrees, een Black-Out krijgen of helemaal dicht klappen als ze moeten presteren. Dat is lastig en daar wil je juist op dat belangrijke moment geen last van hebben. Acupunctuur kan een uitkomst bieden. Raymond van Barneveld werd in 1998 voor het eerst wereld kampioen dart mede met ondersteuning van acupunctuur. Het maakte hem rustig en hij kon zich beter concentreren. Hij zei het volgende hierover:

“Ik behoor nu bij de wereldtop en daar wil ik blijven.” Concentratie, zelfvertrouwen en rust is bijzonder belangrijk voor Van Barneveld.
Aanvankelijk dronk Van Barneveld voor iedere wedstrijd twee rumcolaatjes om het trillen in zijn werp-arm te bedwingen. Vooraf, want tijdens de wedstrijd mogen darters in Engeland geen alcohol meer drinken. Dit om het café-imago van de sport te verbeteren. Van de Bacardi-cola is Van Barneveld nu definitief af. Hij heeft een naar zijn idee veel beter middel ontdekt: acupunctuur. “Eens in de week krijg ik van die naaldjes in mijn lijf. Op mijn handen, mijn benen of bij mijn borstkas. Je merkt er niets van, gewoon een paar speldenprikjes. Zelf denk je dat zoiets niet kan, je snápt het gewoon niet. Maar het werkt.” (bron Trouw).

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het is het meest ideaal om een aantal keer voor het examen te komen. Drie tot vijf behandelingen geven al een merkbaar effect. De behandelingen kunnen drie maal in de week, maar het kan ook 1x per week. Vlak voor een examen kunt u ook langs komen, want vaak voelt u zich na de behandeling al een stuk rustiger.