050 - 361 09 10

Griep en Verkoudheid

Griep en verkoudheid zijn twee compleet verschillende ziektes. Ze worden veroorzaakt door heel andere virussen. Griep en verkoudheid zijn goed te behandelen met acupunctuur en Chinese Kruiden.
Hoe eerder u erbij bent, hoe sneller het effect. De volgende klachten kunnen een signaal van verkoudheid zijn:
hoesten
niezen
keelpijn
verstopte neus
loop neus

Als er sprake van griep is, dan treden de volgende symptomen ook op:
koorts
rillen
hoofdpijn
spierpijn
buikpijn (bij buikgriep)

Niet elke griep is hetzelfde. Soms is er keelpijn, soms niet. In een ander geval is er sprake van spierpijn, maar  dat hoeft niet bij elke griep zo te zijn. Bij griep hoort wel koorts en een lamlendig gevoel. Griep kan zich ontwikkelen tot een ernstigere aandoening zoals een longontsteking. Dit risico is vooral aanwezig bij kleine kinderen, zwangeren, ouderen en astmapatiënten. Gemiddeld duurt een griep of verkoudheid 1 tot 3 weken, maar een hardnekkige griep kan langer duren.

Wanneer zal ik beginnen met acupunctuur?
Begin zo snel mogelijk met een acupunctuur behandeling. Als u er direct bij bent, dus een paar uur nadat de eerste symptomen zich aandienen, dan is er een grote kans dat één behandeling al genoeg is om volledig te herstellen. Wacht u een paar dagen met naar de acupuncturist te gaan, dan is één behandeling waarschijnlijk niet genoeg; spreek dan voor twee behandelingen af.  Dat kan op twee achtereen volgende dagen. Dus, maandag en dinsdag bijvoorbeeld.

Chinese Kruiden bij griep
Er zijn in onze praktijk zeer effectieve Chinese Kruiden aanwezig voor het behandelen van griep. Niet elke griep is hetzelfde, dus wij hebben meerdere formules, die precies passen bij de soort griep die u heeft. Het is van belang de juiste formule te kiezen. Als er sprake is van hoofdpijn zullen we een andere formule kiezen, dan als er sprake is van buikpijn en/of diarree.

Chinese Kruiden bij verkoudheid
Een verkoudheid kunt u het beste met acupunctuur laten behandelen. Dat gaat prima en daar zijn geen kruiden voor nodig. Acupunctuur werkt snel en effectief. Als u vaak last heeft van verkoudheid dan hebben we goede kruiden om de weerstand te verbeteren.  Samen met acupunctuur is het mogelijk ervoor te zorgen dat u minder vaak een verkoudheid oploopt, doordat we uw weerstand verbeteren. Is de verkoudheid een gevolg van allergieën, dan kunnen we die ook behandelen. Acupunctuur werkt  daarvoor zeer goed. U zult snel opknappen.