050 - 361 09 10

Hartkloppingen of Palpitaties

Hartkloppingen komen vaak voor, al dan niet gecombineerd met slapeloosheid. Palpitaties kunnen voorkomen bij gezonde mensen, met name als gevolg van stress, angst of paniek. CafeÏne, nicotine en alcohol kunnen ook tijdelijke aanvallen van hartkloppigen oproepen. Het is niet ongebruikelijk dat er tijdens zwangerschap wel eens hartkloppingen opspelen.

Mensen ervaren hartkloppingen als een gevoel van een snellere hartslag of een hartslag die uitzonderlijk krachtig is. Het kan gevoeld worden in de borst, de hals of de nek. Als er in bed op de linker zij wordt gelegen, dan zijn de hartkloppingen goed te voelen. Om deze rede liggen sommige mensen niet op hun linker zij als ze inslaap willen vallen.

Kan acupunctuur iets doen tegen hartkloppingen?
Ja, acupunctuur is een goede methode om hartkloppingen te behandelen. We hebben hier veel ervaring mee en in de meeste gevallen helpt het.  Soms, als de klachten hardnekkig zijn, maken we naast acupunctuur ook gebruik van Chinese kruiden.

Ook de bijkomende klachten, zoals stress of slapeloosheid kunnen we in de behandeling meenemen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
We raden u aan om vijf â zes behandelingen af te spreken. Daarna kunt zien wat het effect is. Is het effect merkbaar en heeft u minder last, dan kunnen we doorgaan. Als de acupunctuur geen effect heeft , wat een enkele keer gebeurd, dan stoppen we met de behandeling.