050 - 361 09 10

Jeuk met of zonder uitslag

Jeuk is een onschadelijk, maar vervelend fenomeen. Jeuk kan buitengewoon irritant zijn en er zijn mensen die “GEk worden van de jeuk”. Jeuk kan ’s nachts opkomen of de hele dag aanwezig zijn en juist ’s nachts tot rust komen. Er zijn mensen die zeggen dat ze goed slapen en ’s nachts geen last hebben. Anderen liggen juist wakker van de jeuk en hebben overdag weer weinig last.
Jeuk kan gepaard gaan met uitslag, roodheid en een onrustige huid. Maar het komt ook voor dat er jeuk is terwijl de huid er normaal uitziet.  Door het krabben ontstaat dan roodheid.

De Chinese Geneeskunde maakt onderscheid tussen jeuk die ’s nachts optreedt en jeuk die overdag optreedt. Er is in de ogen van de Chinese Geneeskunde ook verschil tussen jeuk met huiduitslag en jeuk zonder huiduitslag.
Wij behandelen jeuk dus niet bij iedereen op de zelfde manier. De keuze van de acupunctuur punten zal dus niet bij iedereen hetzelfde zijn. Als er sprake is van jeuk ’s nachts, dan is er een andere achterliggende rede voor de jeuk, dan als er sprake is van jeuk overdag.

Jeuk is over het algemeen goed te behandelen met acupunctuur (lees ook de referenties van Nettie en Ingrid). Na een paar behandelingen is er al  een positief effect.

meer jeuk
Soms wordt de jeuk na de eerste en tweede behandeling eerst erger voor het beter wordt. Dat is een reactie die we vaak zien bij huidaandoeningen. Maar schrik er niet van. Het lichaam is bezig om de balans te herstellen en dat kan gepaard gaan met een korte verergering van de klachten. Deze verergering duurt meestal een dag en gaat daarna over in een verbetering van de klachten.

hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Jeuk reageert over het algemeen snel op een acupunctuur behandeling. Na vijf tot zes behandelingen is er al een verbetering merkbaar. Wij raden tien behandelingen aan.