050 - 361 09 10

Kies trekken of Pijn na extractie

Wat veel mensen niet weten , is dat acupunctuur goed inzetbaar is om napijn bij extractie te bestrijden.
Ook voor de zeurende pijn van een verstandskies die aan het doorbreken is, kan acupunctuur goed ingezet worden.

Als tandarts heb ik in de tandartsen praktijk mensen verdoofd met behulp van acupunctuur. Als de reguliere verdoving niet werkt (dit komt een enkele keer voor), of er is een allergie voor de verdovingsvloeistof, dan gebruik ik acupunctuur. Deze methode  bestaat al heel lang. In het oude China werden bepaalde operaties gedaan met verdoving door middel van acupunctuur.
De acupunctuur punten die voor de verdoving gebruikt werden, zijn dezelfde punten die we nu gebruiken om napijn of pijn bij doorbraak van een kies te behandelen.

In het Hwa To Acupunctuurcentrum krijgen wij patiënten met de meest uiteenlopende klachten. Soms komt er iemand die na een tijdje praten verteld dat hij ook last heeft van een doorbrekende verstandskies. Als ik dan vertel dat ik die klacht met een paar punten mee kan nemen kijken de mensen verbaasd. Na de behandeling voelt het vaak direct beter in de mond en zijn de mensen blij dat ze over deze klacht verteld hebben (zie de referentie van Marcel).

Direct vanuit de tandarts stoel naar de acupuncturist
Het gebeurd ook dat een patiënt direct vanaf de tandarts naar ons toe komt. De tandarts heeft dan een kies getrokken en terwijl de verdoving er nog inzit behandelen wij om te voorkomen dat er veel na pijn is.

Als na een paar uur de verdoving eruit is getrokken is het effect van de acupunctuur merkbaar. Er is weinig   napijn  en er zijn minder pijnstillers nodig.
Over het algemeen is er meer napijn als de tandheelkundige ingreep langer heeft geduurd. Als een kies er gemakkelijk en vlug uit gaat, dan heeft men nadien minder last, dan als een kies erg vast zat en moeilijk te verwijderen is. De napijn kan dan wel een paar weken duren. In dat geval is acupunctuur een methode om de intensiteit en duur van de pijn te verminderen.