050 - 361 09 10

Long Covid

 

Na het doormaken van een COVID infectie, kan het gebeuren, dat je lang, of heel lang klachten houdt.

Zelfs als de besmetting van milde aard was en je alleen maar een dagje verkouden bent geweest of een beetje grieperig, kan het zijn dat je een enorme na sleep hebt. Deze na sleep kan bestaan uit de volgende klachten:

vermoeidheid,

hoesten

slechte spijsvertering

zwakke spieren

pijnen spieren of gewrichten

slechte concentratie

slecht slapen

Het is heel vervelend en frustrerend als je weken of maanden misschien wel een jaar last heb van klachten en als gevolg daarvan slecht functioneert. Wij zien mensen die hierdoor minder zijn gaan werken of zelfs helemaal gestopt zijn met werken, omdat ze de energie er niet meer voor hebben.

Acupunctuur kan een goede manier zijn om deze klachten te behandelen. We doen dit al enige tijd succesvol in onze kliniek.  Ook in Amerika zijn goede resultaten behaald met acupunctuur voor mensen met Long COVID . Zowel acupunctuur als Chinese kruiden zetten wij in en deze combinatie zorgt ervoor dat het lichaam zich hersteld.  Hoe snel het herstelt, is niet goed van te voren aan te geven. Het is raadzaam om eerst te beginnen met vijf acupunctuur behandelingen en te kijken of er een verbetering optrad. Als dat zo is, dan kunnen we door gaan. We behandelen 1x in de week.