050 - 361 09 10

Oorpijn

Kan acupunctuur iets betekenen voor kinderen met oorpijn?
Oorpijn bij kinderen kan buitengewoon hardnekkig zijn. Kinderen die op zwemles zitten of veel in het water zijn , worden hierdoor behoorlijk  belemmerd . Oorpijn, wat vaak het gevolg is van een middenoorontsteking, is goed te behandelen met acupunctuur.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dat is per persoon verschillend. Bij  kinderen zien we dat er meestal na vijf behandelingen al een prima resultaat is. Een enkel keer kunnen oorpijn klachten sneller verholpen worden. Twee of drie behandelingen zijn soms ook voldoende.

Hieronder  kunt u het verslag lezen van een kind dat met oorpijn klachten bij ons is geweest. De behandeling sloeg goed aan en na het eerste bezoek hoefde Sebastiaan niet meer terug te komen. De klachten waren verdwenen.

Tijdens vakanties kreeg Sebastian telkens last van midden-oor ontsteking na het zwemmen. Hij kan het niet laten om in het water te duiken. De midden-oor ontsteking uit zich na een paar dagen door pijnklachten en daaropvolgend een vloeiend oor. Meestal wordt dit dan weer bestreden door antibiotica. Als ouders hebben we liever geen gebruik van antibiotica als dit te voorkomen is.
We hoorden dat acupunctuur een oplossing zou kunnen bieden en zijn zodoende bij Hwato terechtgekomen. Het was een bijzondere ervaring want ook al zat de klacht bij het oor, de behandelde acupunctuur plekken zaten verdeeld over het lichaam.
Het resultaat was verbluffend omdat de pijnklacht na één dag al over was. Ook het oor heeft niet meer gevloeid. Sebastian heeft nadien gewoon weer kunnen spelen in het water. De klachten zijn ook niet meer teruggekomen.