050 - 361 09 10

Oorsuizen en ziekte van Ménière

Oorsuizen, heet ook wel tinnitus, Het is een veel voorkomende klacht die bijzonder storend kan zijn. In ernstige gevallen kan oorsuizen het dagelijks leven negatief beïnvloeden.
Tinnitus wordt verschillend ervaren. Het kan klinken als een:
Suis
Zoem
Ruis
Piep
Hoge toon
Lage toon
Continu aanwezig
Soms aanwezig

In enkele gevallen is deze klacht een symptoom van de ziekte van Ménière. Oorsuizen kan ontstaan na een langdurige hevige verkoudheid, soms na het bezoek aan bijvoorbeeld een concert, soms na een klap op het oor, maar vaak komt deze klacht plotseling opzetten en lijkt niet meer te verdwijnen. Bij de huisarts of KNO-arts, krijg je het advies er mee te leren leven.

Acupunctuur en oorsuizen
Afhankelijk van de oorzaak, kan acupunctuur een goede uitkomst bieden om de klachten van het oorsuizen te verminderen of soms zelfs te verhelpen. Als er sprake is van de ziekte van Ménière zijn er ook andere symptomen, namelijk:
Duizeligheid
Beginnende doofheid en soms
Misselijkheid
In dat geval zullen we niet alleen het oorsuizen behandelen, maar ook de andere klachten. Dat is het mooie van acupunctuur. We behandelen een heel mens en niet alleen maar een enkele klacht.

Acupunctuur kalmeert 
De acupunctuurpunten zullen bij oorsuizen onder andere geplaatst worden rondom het betrokken oor (oren). Verder zal de behandeling worden aangevuld met naaldjes in bijvoorbeeld handen en voeten.

Wat kan ik verwachten van acupunctuur?
Tinnitus is niet altijd succesvol te behandelen. Soms is het erg hardnekkig en blijkt dat acupunctuur niet helpt. Na zes tot 10 behandelingen zal blijken of acupunctuur iets voor u kan betekenen of niet. Als het niet helpt, heeft het geen zin om door te gaan. Dan hopen wij dat u op een andere manier een oplossing voor uw probleem zult vinden.

 

The treatment of Meniere’s disease by acupuncture

Acupuncture greatly improves symptoms of Meniere's disease ......

lees meer

Acupuncture demonstrates a significant immediate effect in reducing discomforts and scale of dizziness and vertigo

This study provides clinical evidence on the efficacy and safety of acupuncture to treat dizziness and vertigo in the emergency department.

lees meer

Acupressure effectiveness on acute vertiginous patients

lees meer