050 - 361 09 10

Patiëntenervaring Bell’s parese

Stefan Zijlstra, 28 jaar

Stefan is een kite surfer en vertelde dat hij de dag voor het ontstaan van de verlamming had gesurft. De wind was koud geweest (uit het noorden). Wind valt het lichaam aan via zogenaamde Wind-punten. Die zitten in de nek en aan de bovenkant van de schouders.  De koude wind was via het wind punt in de nek het lichaam binnen gedrongen.

Zijn gezicht stond scheef, hij kon zijn linker oog niet meer dicht krijgen en zijn mond hing. Hij kreeg op een zaterdag plotseling deze verlamming ,had vrijdag dus gekitesurft, en kwam op donderdag (vijf dagen later) in de praktijk voor zijn eerste behandeling.  Na elke behandelig was er een kleine verbetering.  Twee weken later en na zes acupunctuur behandelingen inclusief het gebruik van Chinese kruiden , was de parese voor 90 % weg. Hij kon voor de laatste 10% niet meer komen, omdat hij op reis ging.

Het restje is gelukkig vanzelf verdwenen. Liever had ik de laatste 10% nog behandeld, omdat ik niet wilde dat hij met restverschijnselen zou blijven zitten. In dit geval is dat niet gebeurd en hij is voor 100% genezen.