050 - 361 09 10

Patiëntenervaring kaakklachten : Anna Hushof 58 jaar

Al enige tijd had ik geen energie, buikpijn klachten vaak met een lichte misselijkheid met daarbij een zomaar opkomende onrust en opgejaagd gevoel. ook had ik kaakklachten na een behandeling enige weken daarvoor.

Ik  was in april bij de kaakchirurg geweest voor het verwijderen van drie wortelpunten (apex resectie) in de linker bovenkaak in verband met een ontsteking. Na de ingreep kreeg ik kaakklachten. Ik voelde, als ik ging liggen mijn hart kloppen in de kaak op die plek.  De pijn trok regelmatig naar het linker oog en voelde stekend. Daarnaast had ik regelmatig lichte koorts die niet gepaard ging met verkoudheid, griepklachten enz.. Deze koorts kon dagen aanhouden en daardoor was ik futloos en wilde het liefst gaan liggen. Een antibioticum kuur via de tandarts gaf geen verbetering. De huisarts en ook de specialist vonden geen afwijkingen bij buikonderzoek enz.. Ik had eerder nooit specifieke buikklachten.

Allereerst was het voor mij zeer verrassend dat de acupuncturist in het Hwa To centrum in Groningen de klachten in een logisch verband zag. Dat was voor mij een grote opluchting, omdat ik me ongerust  maakte over de buikklachten, die voor mijn gevoel zomaar opkwamen naast de andere klachten. Daarvoor waren door de tandarts en huisarts de klachten afzonderlijk onderzocht.

Al snel na de eerste acupunctuur behandeling was de koorts verdwenen en de energie kwam terug. De koorts is tot op heden weggebleven.

Tijdens de behandeling voelde ik soms zomaar dat er beweging is, er iets stroomt  in het betreffende gebied. Na de behandeling voel ik me ontspannen. De buikklachten  zijn voor 80% verdwenen. Soms voel ik in bed mijn buik even opspelen, maar dat zakt snel weer weg. Steken in mijn oog heb ik niet meer, allen als ik een behandeling onderga dan voel ik het weer in het oog.  Mijn hart klopt niet meer in mijn kaak. Het opgejaagde/onrustige gevoel is weg.

Acupunctuur behandelingen zijn voor mij vanzelfsprekend, omdat de klachten niet afzonderlijk worden bekeken maar in verband met elkaar worden gebracht. In het vervolg zal ik vaak voor een behandeling kiezen, juist als preventie, om klachten te voorkomen; een onderhoudsbeurt voor gezonde energie en balans.