050 - 361 09 10

Patiëntenervaring Plasproblemen

De heer Leefsma 77 jaar

Al heel lang heb ik in meer of mindere mate problemen met plassen. Meestal duurde de klachten een paar dagen en was het daarna weer over. De laatste tijd echter leek het een permanent probleem te worden; moeilijk plassen, steeds aandrang, ’s nachts uit bed om te plassen en kleine plasjes. Gezien het feit dat mijn dochter heel veel baat heeft gehad bij acupunctuur voor haar (andere) klachten, was het niet zo lastig te kiezen voor acupunctuur.

Na een inleidend gesprek, waarin zo goed mogelijk werd vastgelegd wat de specifieke klachten waren, werd daarna overgegaan tot de behandeling. Na het aanbrengen van de naalden in mijn rug en onderrug, moest ik 10 minuten zo blijven liggen. Daarna omdraaien en werden er naalden  in mijn buik en benen geprikt.  Ik moest 30 minuten zo liggen Later, na drie weken weken, werden er ook Chinese Kruiden voorgeschreven, die ik elke dag inneem. Ik kwam 1 keer per week voor een acupunctuur behandeling.

Vrij snel had ik effect. Na drie weken hoefde ik al minder vaak uit bed om te plassen en de aandrang werd minder. Het plassen lukte me steeds beter en ik hoefde niet meer zo veel te “persen”. Na vijf behandelingen en drie weken kruiden kon ik duidelijk verbetering merken.

Nu zijn er dagen dat ik helemaal geen klachten heb en soms zijn er dagen met lichte klachten. De klachten zijn voor zeker 75% afgenomen.  Na twee maanden behandeld te zijn, blijf ik de kruiden gebruiken en ga de acupunctuur afbouwen naar 1x in de 14 dagen in plaats van ix per week.