050 - 361 09 10

Premenstrueel Syndroom

Wat kan acupunctuur betekenen voor vrouwen die last hebben P.M.S?.
Acupunctuur kan een oplossing bieden voor vrouwen die last hebben van P.M.S. 2 tot 10% van de vrouwn die in de vruchtbare leegtijd zijn, hebben klachten die uiteen kunnen lopen van mild tot ernstig.Deze klachten komen elke keer terug op een vast moment in de menstruatie cyclus. De meest voorkomende klachten zijn :

depressie, hoofdpijn, gevoelige borsten, opgezette borsten en / of buik, stemmingswisselingen, onhandigheid, snel boos , slechte concentratie, eetbuien,andere ontlasting.
Wij bekijken de situatie van de patiënt op een andere manier dan de westerse geneeskunde. De Chinese geneeskunde is gericht op de specifieke klachten per patiënt. Als er sprake van hoofdpijn is, dan behandelen we hoofdpijn en kiezen daar de juiste punten voor.

Behandelingen en eventuele kruidenkeuze zal dus per persoon verschillen. De keuze is afhankelijk van de specifieke klacht of klachten.
Onze acupuncturisten bekijken de uitingen en symptomen van elke vrouw en maken een individueel behandelplan.

Wat kunt u merken van de behandeling?
Tijdens de behandeling ligt u in een warme kamer. Er wordt in stilte gewerkt.
De acupuncturist kiest de juiste punten en u blijft 20 à 30 minuten rustig liggen.
Een acupunctuur behandeling werkt meestal erg ontspannend. De meeste mensen merken tijdens de behandeling al, dat er spanning uit hun lichaam wegstroomt. Sommige mensen vallen op de behandeltafel in slaap, anderen komen na de behandeling thuis
en hebben zin om te gaan slapen. Dat is een goede reactie.

U kunt ons zonder verwijzing bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Vergoeding
Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij de NAAV ( Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) in het HWA TO Acupunctuur centrum, worden door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden, of bellen met uw verzekeraar.
HWA TO Centrum p/a Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1, Triadegebouw Ingang 26,
9713 GZ Groningen
Tel. 050 3610910
E-mail: info@hwatocentre.nl