050 - 361 09 10

Pijnklachten algemeen

Pijnklachten  zijn goed te behandelen met acupunctuur. Pijn in het bewegingsapparaat behandelen we veel in het Hwa To Acupunctuur Centrum. Knieklachten, elleboogklachten, rugklachten, polsklachten, verstuikte enkel , pijn in de tenen, achillespees en vingers enz..behandelen we regelmatig .

Acupunctuur en andere technieken
Voor deze pijnklachten kunnen we behalve acupunctuur ook andere technieken gebruiken, zoals cupping of  gusha. Cupping is een behandelmethode waarmee de bloedsomloop lokaal gestimuleerd wordt met behulp van glazen cups (een soort potjes). Deze cups zuigen zich, als ze op de huid zijn aangebracht, vacuüm en blijven een minuut of tien zitten. Daarna worden ze verwijderd.  Na het cuppen kunt u een blauwe plek over houden. Dat is normaal. Deze verdwijnt na ongeveer een week. Zolang de afdruk van de cup op de huid zichtbaar is werkt de cupping door. U blijft verlichting voelen.
Guasha is een techniek waarbij er met een soort gladde kam over de huid wordt geschraapt. Het schrapen is een prettig gevoel , maar kan soms erg intens zijn. Het effect van Guasha is verassend goed en snel; u merkt vrijwel direct een verbetering.

Waar komen de naalden?
De  acupunctuur naalden komen niet per definitie op de plek van de pijn. Vaak komen ze in een ander deel van het lichaam. Als u pijn in uw knie heeft kunnen de naalden in de elleboog, voet, hand of oor geplaatst worden.

Dry needling
Acupunctuur is iets anders dan Dry Needling. Maar Dry Needling is wel een vorm van acupunctuur. Hoe zit dat?
In weze is Dry Needling een klein onderdeel van de acupunctuur dat overgenomen is door fysiotherapeuten en op basis van het westers denken verder uitgewerkt is. Dry Needlng wordt uitgevoerd met acupunctuur naalden. Elke actie met een acupunctuur naald, waarmee in het lichaam  wordt geprikt , valt onder acupunctuur. Acus betekent “naald” en punctura betekend “prikken’ of “steken”. Dry Needling is dus eigenlijk een vorm van acupunctuur. Er wordt immers een naaldje in het lichaam gestoken. Uiteraard beheersen wij deze techniek ook. Dry Needlingt is dus een een  klein onderdeel  van de totale acupunctuur . Afhankelijk van de soort pijn, de lokatie en de achtergrond van de pijn, zullen wij de techniek kiezen die het beste zal werken voor uw klacht.  Wij kunnen  putten uit een uitgebreid arsenaal van technieken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het is niet mogelijk van te voren te zeggen hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. De enige zekerheid die er is, is het feit dat een klacht die al lang bestaat ook langer behandeld zal moeten worden, dan een klacht  die vers is. Als u door uw rug bent gegaan en direct komt, dan zijn  drie behandelingen meestal wel genoeg. Heeft u al twintig jaar rugklachten, dan hebben wij meer tijd nodig. Ga in dat geval uit van tien behandelingen. Daarna kunnen we overleggen of het zin heeft om door te gaan en met welke intensiteit.

FDA proposes that doctors learn about acupuncture for pain management

lees meer

Acupuncture shows stronger and quicker pain relieving effect than morphine in emergency patients with renal colic

In a clinical trial comparing pain relieving effects of acupuncture and morphine for emergency patients with renal colic, acupuncture was found to have stronger and quicker pain relieving effect than morphine.

lees meer

Acupuncture as effective as analgesics in emergency department patients

The world's largest randomised controlled trial of acupuncture in hospital emergency departments has found that acupuncture treatment has an analgesic effect comparable with that of pharmacotherapy.

lees meer

Hoofdpijn en Migraine

A research at RMIT in Australia found acupuncture effective for frequent migraine.

lees meer