050 - 361 09 10

Referentie overgangsklachten

Mw. A.C.P. Melein, 50 jaar
In 2010 ben ik behandeld voor borstkanker, door de chemo ben ik vervroegd in de overgang gekomen en ondervond hier veel klachten van. Na een bloeddrukverlagend medicijn en een antidepressiva te hebben gebruikt voor de zeer vele opvliegers komt er een moment dat je dat niet wilt en ook steeds meer nodig hebt om een effect te bereiken. Na een gesprek met mijn oncoloog gaf deze mij het adres van acupunctuur centrum Hwato. Acupunctuur zou een gunstig effect kunnen hebben op de opvliegers en het slechte slapen.
Acupunctuur was een kant van zorg waar ik niet mee bekend was, na een prettig intake gesprek ging de eerste behandeling van start.
Het was zeer verrassend dat na enkele keren de opvliegers flink minder werden en ook het slapen beter werd. Zeer bijzonder om te ervaren. Na 7 behandelingen zijn we gestopt vanwege het goede resultaat. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen klachten meer waren maar het was wel met 70% verminderd. Het was net of je lichaam weer even het zetje in de goede richting kreeg.
Het is goed mogelijk dat ik acupunctuur zal inschakelen bij andere klachten, al moet ik wel zeggen dat het fijn zou zijn als je samen met je arts en de acupuncturist achter de behandeling staat.