050 - 361 09 10

Reumatoïde artritis (RA)

Reumatoïde Artritis is een ontstekingsziekte, waarbij er een ontsteking in het gewrichtskapsel zit. Het is een auto-immuunziekte. Het afweer systeem keert zich tegen het eigen lichaam. RA kan sluipend beginnen of plotseling ontstaan. Het is een chronische ziekte met een grillig verloop.

Wat kan acupunctuur betekenen bij RA?
Acupunctuur kan de pijn verlichten. Acupunctuur staat bekend als een methode om pijn te behandelen. Dat geldt ook voor pijn in gewrichten. Ook het gevoel van stijfheid kan verbeteren door acupunctuur. Acupunctuur werkt anders dan het nemen van een pijn stiller. De kracht van acupunctuur bouwt  zich op, dat wil zeggen dat er een aantal behandelingen nodig is om een goed resultaat te krijgen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat hangt af van hoe lang de klachten er zijn. In het algemeen geldt; hoe langer de klacht er is, hoe meer tijd we nodig hebben om het te behandelen. Meestal is er na 5 behandelingen al een verbetering te merken. Soms eerder.
Als er na vijf behandelingen een verbetering is, dan kunnen we doorgaan en zal de verbetering doorzetten. Na nog een serie van 10 behandelingen merk u dat het steeds beter gaat. De pijn wordt minder erg en u voelt zich fitter.
Als het na enige tijd beter met u gaat, is het van belang om op regelmatige basis (één keer per maand) door te gaan met de acupunctuur. Acupunctuur moet onderhouden worden. Daardoor voorkom je dat de klachten terug komen. Er zijn mensen die op regelmatige basis al jaren lang bij ons komen en op die manier hun klachten onder controle houden.

Chinese Kruiden
Er bestaan goede Chinese kruiden voor RA. In onze praktijk hebben we een aantal Chinese kruiden formules die we in kunnen zetten als ondersteuning. Acupunctuur en Chinese kruiden gaan heel goed samen. De combinatie van die twee zal ervoor zorgen dat u sneller opknapt.

Therapeutic effects of acupuncture for rhumatoid arthritis

acupuncture relieves symptom, remedies physical function, and improves quality of life in rheumatoid arthritis patients.

lees meer

Acupuncture for symptom management of rheumatoid arthritis

Acupuncture improves disease activity score, pain and global activity, swollen joint count, health-related quality of life and ESR (erythrocyte sedimentation rate) in rheumatoid arthritis patients.

lees meer