050 - 361 09 10

Sinusitis of Bijholteontsteking

Welke klachten horen bij sinusitis?
Hoofdpijn
Vermoeidheid
Niet helder kunnen denken
Verstopte neus
Hoesten
Aangezichtspijn
 
KNO artsen of huisartsen behandelen sinusitis vaak met zoutoplossing, neusdruppels, of het uitzuigen van de holtes. Een enkel keer wordt antibioticum voorgeschreven. Helaas komt de aandoening toch vaak terug.
 
Wat is het verschil tussen acute en chronische sinusitis?
Acute sinusitis is een normale complicatie van een verkoudheid en gaat meestal na een paar dagen weer over. Bij chronische sinusitis zijn de bijholtes constant aangedaan. De holtes zijn dan gevuld met slijm en soms komt er wat dik, groen slijm los bij bukken. De aanleiding voor een chronische sinusitis kan liggen bij een allergie, bijvoorbeeld hooikoorts. Hierdoor zijn de slijmvliezen van de holtes voortdurend geïrriteerd. Soms is een acute sinusitis niet helmaal opgeruimd en veroorzaakt een nieuwe verkoudheid opnieuw een sinusitis.
 
Kan acupunctuur iets betekenen voor sinusitis?
Ja, bij acute sinusitis is acupunctuur een goed idee. Het helpt meestal en de klachten nemen snel af.
Bij chronische sinusitus duurt de bandeling langer. U zult vaker moeten komen tot er verbetering gemerkt wordt. Reken op minstens tien behandelingen.
Het inzetten van Chinese Kruiden is in veel gevallen een enorm goede ondersteuning. Kruiden en acupunctuur samen lossen het probleem sneller op.
Langzaam zullen de klachten veranderen en de pijn neemt af. U knapt weer op.

Acupuncture effective for sinus and nasal symptoms

A survey in the US found acupuncture effective for sinusitis and nasal symptoms.

lees meer