050 - 361 09 10

Slapeloosheid

Slapeloosheid  of insomnia is een probleem dat steeds vaker voorkomt. Iedereen weet wat het is, want iedereen slaapt wel eens slecht.  Het is bijzonder vervelend, zeker als het vaak gebeurt. Terwijl de rest van de wereld in dromenland is, ligt u wakker en de nacht kan dan erg lang duren.
Slapeloosheid uit zich niet bij iedereen op dezelfde manier. De Chinese geneeskunde maakt onderscheid tussen verschillende vormen van slapeloosheid. De verschillen zitten in de volgende symptomen:

  • niet in kunnen slapen, uren wakker liggen
  • wel inslapen, maar wakker worden
  • vroeg wakker  worden en niet meer verder kunnen slapen
  • snel wakker worden van geluid
  • wakker worden van nachtmerries
  • veel dromen en onrustig slapen
  • wel slapen, maar niet uitgerust opstaan
  • slecht slapen en zweten

Wat kan acupunctuur betekenen voor insomnia?
Acupunctuur  is een goede behandelmethode waardoor het slaappatroon verbetert. We hebben veel goede resultaten gehaald in de praktijk (lees ook de referenties van Tjiske Dijkstra en Lidy Woest). Een serie van zes tot tien behandelingen zal een verbetering opleveren. U zult weer beter, rustiger slapen en uitgeruster opstaan.
Slapeloosheid heeft  vaak de neiging terug te keren . We zien dat mensen de paktijk verlaten na de behandelingen en prima slapen, maar na enig tijd weer terug vallen en langzaam weer slechter gaan slapen. Als dat zo is, raden we  u aan om zo nu en dan (bijvoorbeeld 1x in de maand)  een afspraak voor een acupunctuur behandeling te maken. Zo houdt u het bij en blijft het slapen goed.

Slapeloosheid en Chinese Kruiden
In de praktijk hebben we een verschillende soorten kruiden ter ondersteuning van het slapen. Deze kunnen na een aantal behandelingen ingezet worden en soms na de laatste behandeling door gebruikt worden. Zo blijft u het slapen ondersteunen.

Efficacy of acupuncture for primary insomnia: a randomized controlled clinical trial

A randomized, controlled clinical trial found acupuncture more effective in increasing sleep quality and daytime functioning than sleeping pill (estazolam).

lees meer

Acupuncture improves sleep quality and improves psychological health of insomnia patients

Acupuncture reduces insomnia severity and prolongs sleep time during treatment and further reduces sleep awakenings and anxiety afterwards.

lees meer