050 - 361 09 10

Slechte adem of Halitose

Het hebben van een slechte adem is buitengewoon vervelend en je kunt er erg onzeker van worden. Een slechte adem kan plotseling opkomen, maar ook constant aanwezig zijn.
Er bestaan lapmiddelen, zoals het eten van kauwgom of het nemen van een pepermuntje, maar een definitieve oplossing is moeilijk te vinden.
Binnen de tandheelkunde wordt geadviseerd een tongschraper te gebruiken met als doel het beslag van de tong af te halen. Daarmee kan de slechte adem iets verbeteren, maar helemaal weg zal het niet gaan. De aanslag komt uiteindelijk weer terug en de slechte adem ook.
Een dik beslag op de tong heeft volgens de traditionele Chinese geneeskunde te maken met een onvolledige spijsvertering. Het weg schrapen van deze laag heeft niet veel zin als de spijsvertering daarnaast niet verbetert.
Met acupunctuur en Chinese kruiden kunnen we het spijsvertering systeem versterken. Daardoor zal er een minder dik beslag op de tong komen. De adem wordt weer frisser. Acupunctuur en Chinese Kruiden zijn de aangewezen manier om van deze klacht af te komen.
In de ogen van de Chinese geneeskunde heeft het hebben van een slechte adem dus te maken met het spijsverteringssysteem. Als het systeem niet optimaal functioneert, kan een slechte adem hier het resultaat van zijn. Met name de maag speelt een grote rol hierin.
Acupunctuur kan het spijsverteringssysteem weer aansterken. We kiezen punten om de maag beter te laten werken.