050 - 361 09 10

Stress

In de drukke maatschappij waarin we leven, hebben veel mensen last van stress. Als gevolg hiervan kunnen de meest uiteenlopende klachten ontstaan. In de ogen van de Chinese Geneeskunde is de oorzaak van vrijwel alle klachten stress. Veel voorkomende uitingen van stress zijn:

slapeloosheid
humeurigheid
vermoeidheid
hoofdpijn
menstruatieklachten (!)
vergeetachtigheid

De gevolgen van stress kunnen nogal uiteen lopen maar iedereen ervaart stress als hinderlijk en wil er liever vanaf. Acupunctuur werkt bijzonder goed tegen stress. We behandelen veel stress in het Hwa To Acupunctuur Centrum .  Het is mooi om te zien dat mensen langzaam meer ontspannen raken en weer gaan lachen na een aantal behandelingen.

Chinese Kruiden

Het gebruik van een eenvoudige Chinese kruidenformule kan de acupunctuur behandeling ondersteunen. We geven regelmatig kruiden mee.  Als een behandelserie klaar is en u wenst een blijvende ondersteuning, dan kan dit met kruiden. Er zijn meerdere mensen die op deze manier lange tijd de stress op een acceptabel niveau houden en beter functioneren.

Natuurlijk is het wel van belang te kijken naar de oorzaak van de stress. Het kan een gevolg zijn van een tijdelijke situatie, zoals een jong gezin met kleine kinderen, een druk project op het werk of spanning in een relatie.  Met acupunctuur slaat u zich makkelijker door deze lastige fase en zult u minder last van stress hebben.

This may be how acupuncture tamps down stress

A research at Georgetown University Medical Center in the US found acupuncture relieves stress and depression by regulating stress hormones.

lees meer