050 - 361 09 10

Voedingsallergie/Intolerantie

De symptomen die het gevolg zijn van een voedingsallergie verschijnen binnen een paar minuten tot een uur na de consumptie.  Soms echter duurt het een aantal uren of dagen voor ze verschijnen.  Dan is er spraken van een voedsel intolerantie.

De meest voorkomende reacties zijn:
loop neus of verstopte neus
misselijkheid
buikpijn
diaree
moeilijk slikken
jeuk in de mond, keel, ogen, huid of elders
licht in het hoofd of flauwvallen
kortademig of astma
jeuk op de huid en rode plekken, blaren
gezwollen oogleden, gezicht, lippen of tong
Er zijn nog veel meer uitingsvormen van een voedsel intolerantie; te veel om op te noemen. Het kan erg persoonlijk zijn. Niet iedereen vertoont dezelfde reactie.
Meestal weet je zelf wel dat er bepaalde voeding is waar je gevoelig voor bent. De reactie is bekend en komt elke keer weer.

Een voedsel allergie of een voedsel intolerantie is dus niet precies het zelfde, maar ligt wel in elkaars verlengde. Bij een voedingsallergie ontstaat de reactie  dus vrijwel direct. Bij een intolerantie kan er meer tijd tussen zitten.

Kan acupunctuur iets doen voor dit probleem?
Ja, acupunctuur is een doeltreffende en veilige methode om dit probleem aan te pakken.
Zowel bij een allergie als bij een intolerantie is acupunctuur effectief.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van hoe lang het probleem er al is en hoe enstig het is. Als het probleem al jaren bestaan, dan hebben we meer behandelingen nodig en ook als de reacties erg heftig zijn is dat het geval.
Reken op tien behandelingen, maar dit is een gemiddelde. Het kan dus zijn dat er in jouw geval meer of minder behandelingen nodig zijn.
Acupunctuur versterkt langzaam het spijsverteringssysteem, waardoor je geleidelijk aan beter tegen de voeding kunt. Er zullen minder vaak aanvallen van allergie plaats vinden en de aanvallen worden minder intens.