050 - 361 09 10

Ziekte van Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer is een vermoeidheidsziekte. 97% van alle mensen boven de 30 heeft een Pfeiffer infectie meegemaakt. Meestal begint het met koorts met keelpijn of keelontsteking. Soms is er weinig eetlust. De lymfeklieren in de hals gaan opzwellen. In het bloed is een virus te vinden, het Epstein-Barr virus. Een bloedtest  om dit aan te tonen, kan uitgevoerd worden door de huisarts, maar er bestaan ook thuistesten. Die zijn bij sommige drogisten of via internet te koop.

Moeheid is hoofdklacht
De keelpijn en koorts gaan meestal binnen een week over, maar de moeheid blijft. Dit kan weken of maanden duren en ernstige vormen aannemen. Normaal functioneren is  dan niet meer mogelijk of het kost heel veel energie. Veel slapen hoort er bij.

Wat kan acupunctuur betekenen bij de ziek van Pfeiffer?
Acupunctuur is een goede methode om de ziekte van Pfeiffer te behandelen.  Het lichaam zal langzaam weer op kracht komen en de symptomen, zoals  moeheid en gebrek aan eetlust gaan geleidelijk aan weg. U krijgt weer meer zin in eten en voelt de energie langzaam terug komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Acupunctuur werkt cumulatief. De kracht van de behandelingen telt op naarmate er meer behandelingen zijn. Na tien behandelingen is er heel wat opgebouwd en is het effect merkbaar. Bij de ziekte van Pfeiffer adviseren we minstens tien behandelingen, zeker als de ziekte u al langere tijd parten speelt. Twee keer per week of vaker behandelen kan de voortgang bespoedigen. Het lichaam wordt weer sterker en u zult merken dat u de ziekte de kop kunt bieden.