050 - 361 09 10

Zonne-allergie

Zonne-allergie is een verschijnsel dat meestal in de zomer of in het voorjaar ontstaat. Bij blootstelling van de huid aan de zon kunnen er rode bultjes of rode vlekken op de huid ontstaan. Vaak jeuken deze plekken enorm en helpt het om uit de zon te blijven. Zitten in de schaduw verbeterd de situatie wel wat, maar helemaal over gaat het niet.  Bovendien wil je niet de hele zomer in de schaduw zitten. De zon zou juist prettig aan moeten voelen .

Een bijkomend verschijnsel is dat de jeuk ’s nachts op kan spelen en zo de nachtrust verstoort. Er zijn lapmiddelen tegen de jeuk, en er bestaat ook medicatie tegen zonne-allergie. Helaas hebben de medicijnen bijwerkingen en helpen de lapmiddelen matig. Sommige mensen gebruiken Azaron of ijsblokjes tegen de jeuk en zijn ’s nachts in de weer om de jeuk te onderdrukken.

Helpt acupunctuur tegen zonne-allergie?
Ja, acupunctuur helpt goed tegen zonne-allergie. Wij behandelen regelmatig patienten met zonne-allergie in de praktijk (lees ook de referentie van Miranda Trijssenaar). Het is opvallend hoe goed acupunctuur werkt en hoe de mensen opknappen. Soms gaat het na  twee of drie behandelingen al beter. De huid wordt minder snel rood en jeukt minder. Na een serie van zes tot tien behandelingen zijn er mensen die een zomer doormaken die ze in geen jaren gehad hebben. Weinig roodheid en weinig jeuk.

De huid zal vaak gevoelig blijven,  maar de symptomen nemen sterk af. Zo wordt de zomer weer een fijn seizoen en hoef je niet steeds in de schaduw te zitten. Ook de jeuk ’s nachts zal aanmerkelijk verbeteren en hierdoor wordt de nachtrust niet meer verstoord.

Acupuncture a safe and effective for seasonal allergic rhinitis

A research at RMIT University in Australia found acupuncture safe and effective for seasonal allergic rhinitis

lees meer

American Academy of Otolaryngology: Acupuncture an option for patients with allergic rhinitis

Clinicians may offer acupuncture, or refer to a clinician who can offer acupuncture, for patients with AR who are interested in nonpharmacologic therapy.

lees meer

Hooikoorts, Allergische Rhinitis

Kan acupunctuur iets doen aan hooikoorts?

lees meer

Allergieën algemeen

lees meer