050 - 361 09 10

Zwangerschapacupunctuur of Prebirth Acupuncture

Prebirth acupunctuur betreft een serie behandelingen in de laatste paar weken van de zwangerschap. Deze behandelingen zijn bedoeld om het lichaam voor te bereiden op de bevalling. Ook als er geen lichamelijke klachten zijn tijdens de zwangerschap is deze vorm van acupunctuur een goede ondersteuning. Een Duits onderzoek laat zien dat in een groep van 70 vrouwen die voor het eerst gingen bevallen en prebirth acupunctuur kregen, de bevalling anderhalf uur korter duurde dan in de groep die geen acupunctuur kreeg.

Behalve de duur van de bevalling blijkt dat er nog meer positieve effecten van  prebirth acupunctuur zijn, zoals minder complicaties tijdens de bevalling en minder medicijn gebruik. In Noord Duitsland is het geven van deze acupunctuur heel gebruikelijk.

In de voorbereiding op de bevalling wordt meestal aangeraden om in de 36ste of 37ste week te beginnen met acupunctuur. De behandeling vindt 1x per week plaats en duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. gedurende deze tijd ligt u rustig op een bed in een warme kamer. Voor meer informatie over acupunctuur tijdens de zwangerschap, zie zwangerschapscomplicaties.