050 - 361 09 10

Plas Problemen

 

Plas problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen een gevolg zijn van een blaasontsteking, maar ook van een neurologische afwijking stress, een vergrote prostaat, of algemene zwakte . Vaak is het voor een arts niet duidelijk waar de klacht precies vandaan komt, maar het blijft een onplezierige situatie en een moeilijk probleem om mee te leven.

Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen last hebben van plas problemen.
Onderstaande klachten vallen allemaal onder het hoofdstuk “Plasproblemen” en zijn met acupunctuur goed te behandelen.

  • te vaak naar de WC moeten
  • moeite hebben plas op te houden
  • incontinentie: de plas niet op kunnen houden
  • ’s nachts vaak naar de WC moeten
  • zwakke urinestraal
  • nadruppelen
  • moeilijk op gang komen van de straal
  • het gevoel dat er urine achterblijft na het plassen
 

De Chinese Geneeskunde kijkt anders naar plas problemen, dan de Westerse Geneeskunde. Een plas probleem wordt  bij ons individueel bekeken en aan de patiënt worden vragen gesteld waarvan u  in eerste instantie misschien denkt, dat ze niets met het plas probleem te maken hebben. In de Chinese geneeskunde kent men verbanden die in de Westerse Geneeskunden niet bekend zijn.  Zo kan het zijn dat we u vragen of u het snel warm, dan wel koud heeft. Dit soort vragen zijn voor ons relevant, omdat het iets zegt over de oorzaak van de klacht.

Plas problemen komen vaak voor en wat opvalt is dat veel mensen denken dat ze normaal zijn. Regelmatig hoor ik zeggen: “Ik moet twee keer per nacht uit bed om te plassen, maar dat is normaal”. Zelfs jonge vrouwen vertellen dit. Dit is in de ogen van de Chinese Geneeskunde niet normaal. Ook hoor ik vaak mensen zeggen, dat ze na acht uur ’s avonds niets meer drinken, omdat ze anders ’s nachts uit bed moeten om te plassen.

Kinderen met plas problemen behandelen wij ook. Dat gaat over het algemeen erg goed en langzaam hoeven ze minder en minder te plassen en kunnen ze  uiteindelijk mee op schoolreis zonder zich zorgen te maken om het plas probleem.

Het houden van aandrang na een antibioticum behandeling voor een blaasontsteking, is ook iets wat we in het Hwa To Centrum vaak behandelen. Als de urine test goed is en er geen rede is om opnieuw antibioticum voor te schrijven, kan het toch gebeuren dat mensen aandrang houden. Dit is goed met acupunctuur te behandelen.

Een zwakke straal of het niet goed kunnen uit plassen (alsof er nog iets zit) kan ook met acupunctuur behandeld worden.

Zowel acupunctuur als Chinese Kruiden kunnen voor deze problemen ingezet worden. In eerste instantie beginnen we met een aantal acupunctuur behandelingen. Eventueel zetten we later Chinese Kruiden in.  Dit gaat uiteraard in overleg met de behandelaar.

Patiëntenervaring Plasproblemen

Na twee maanden acupunctuur kon ik weer makkelijker plassen

lees meer
3