050 - 361 09 10

Patiëntenervaring aambeien:

Mw. Huizinga 60 jaar

Elke dag als ik naar de wc ging, zag ik bij het afvegen en soms bij de ontlasting bloed. Fietsen gaat niet meer.  Door de aambeien zit er een soort druk halverwege mijn bilnaad. De aambeien zitten van binnen; aan de buitenkant is niets te zien. Acht weken geleden deden ze zoveel pijn, dat de dokter er niet aan kon komen. Ik ging oorspronkelijk voor totaal andere klachten naar het Hwa To centrum; ik had namelijk veel pijn aan mijn schouder. Toen ik vertelde dat ik ook aambeien had, zei de acupuncturist dat ze deze klacht ook mee zou nemen en daar een paar punten extra voor zou kiezen.

Na acht weken acupunctuur te hebben gehad, had ik de dag na de  behandeling minder bloed dan voorheen. Langzaam breidde de verbetering zich uit ; het bloeden werd rustiger en soms had ik wel twee dagen baat en geen bloed. Wel had ik nog steeds een beurs en blauw gevoel van binnen.

Weer acht weken en een aantal acupunctuur behandelingen verder, nam het bloeden verder af.  Op 1 november was er helemaal geen bloed meer. De druk van binnen is niet meer zo erg. Mijn schouderklachten, waar ik oorspronkelijk voor kwam, werden beter en de tijd tussen de acupunctuur behandelingen werd daarom langzaam uitgebreid. Ik begon met twee keer per week acupunctuur en dat bouwden we af naar 1x per week, 1x in de twee weken en nu ga ik nog maar 1x in de maand.

Weer een maand later voel ik geen pijn meer van de aambeien. Alleen fietsen voelt nog vreemd, maar is niet pijnlijk.

Acupuncture reduces hemorrhoid pain

Electroacupuncture at two acupoints (BL57 and GV1) was found as effective as strong pain killer Tramadol in alleviating hemorrhoid pain during defecation.

lees meer

Aambeien

lees meer