050 - 361 09 10

Aambeien

Een aambei is een uitstulping aan de binnenkant van de anus. Deze uitstulping kan jeuk, pijn of een branderig gevoel geven. Soms is de uitstulping te zien of te voelen, maar vaak zit de uitstulping van binnen en zie je er van de buitenkant niets van.
Het kan gebeuren dat er wat bloed of slijm bij de ontlasting zit of dat er na het afvegen bloed op het wc papier zit. Ook kan een aambei spontaan gaan bloeden. Aambeien zijn vervelend, maar gelukkig onschuldig.

Wat kunt u doen aan aambeien?
Er zijn lap middelen (zalf, zetpillen, lidocaïne verdoving) op de markt maar soms besluit de huisarts het mes in de aambei te zetten. Dat is een buitengewoon vervelende ingreep, maar geeft vaak verlichting.
Als de diagnose aambeien is gesteld, kan de arts enkele leef- en voedingsadviezen geven. Hierdoor zullen in veel gevallen de klachten verdwijnen.
Bij aanhoudende klachten kan de arts zalf of zetpillen voorschrijven tegen de pijn en/of de jeuk. Veel van deze middelen zijn bij de apotheek of drogist te koop.

Het is van belang om weinig tot geen melkproducten te consumeren. Melkproducten houden de aambeien in stand. Ze zijn er zelfs vaak de oorzaak van.Als u stopt met het drinken van melk, eten van kaas en vette toetjes, dan zullen de aambeien voor een groot deel weg blijven.

Kan acupunctuur iets betekenen bij aambeien?
Ja, acupunctuur kan helpen tegen aambeien.
Er zijn speciale acupunctuur punten bekend, die voor aambeien gekozen worden. Deze punten worden zeker gebruikt als u met deze klacht bij ons komt. Het aantal behandelingen dat we nodig hebben kan behoorlijk verschillen per persoon. Hoe veel behandelingen er nodig zijn, hang af van de ernst en de duur van de klacht. Heeft u al jaren last, dan zijn wij langer bezig, dan als het  probleem gisteren ontstaan is. Ga uit van gemiddeld tien behandelingen. Na zes behandelingen zien we meestal al een verbetering en heeft het zin om door te gaan met de acupunctuur. Is er geen effect na zes behandelingen, dan kunnen we beslissen om te stoppen. Lees ook het verhaal van Mw. Huizing. Zij ondervond een verbetering van haar aambeien na acupunctuur behandelingen.

 

Patiëntenervaring aambeien:

"Toevallig vertelde ik dat ik ook aambeien had, maar daar kwam ik eigenlijk niet voor".

lees meer

Acupuncture reduces hemorrhoid pain

Electroacupuncture at two acupoints (BL57 and GV1) was found as effective as strong pain killer Tramadol in alleviating hemorrhoid pain during defecation.

lees meer