050 - 361 09 10

drs. Martien Zeegers-Nouwen

Drs. Martien Zeegers-Nouwen, Tandarts-Acupuncturist

Drs. Zeegers-Nouwen is sinds 1990 tandarts. Ze heeft gedurende tien jaar in veel verschillende tandartspraktijken in Noord Nederland waargenomen en heeft van 1999 tot 2001 een eigen tandarts praktijk in de provincie Groningen gehad.

Mede gezien de titel van haar afstudeerscriptie: “Slijm-vliesafwijkingen van de mond als manifestatie van ziektes elders in het lichaam”, is de acupunctuur een logisch vervolg. Het holistisch denken heeft haar altijd al geïnteresseerd. Met deze scriptie won ze in 1989 de jaarlijkse landelijke scriptie prijs voor tandheelkunde studenten.

De prijs werd uitgereikt aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Enkele jaren na haar tandheelkunde studie heeft ze In 1997  haar diploma Acupunctuur behaald bij de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging). “Het is heel raar gelopen, want ik deed de acupunctuuropleiding uit interesse. Het was nooit de opzet om daar mijn vak van te maken. Maar toen ik die opleiding had gedaan, zag ik wat je er allemaal mee kunt. Vervolgens had ik het geluk dat ik in het Hwa To Acupunctuur Centrum kon werken samen met twee acupunctuur toppers uit China.” Het is een mooie manier om mijn tandheelkundige kennis op deze manier in te kunnen zetten.

Sinds 1998 werkt drs. Zeegers in het Hwa To Centre. Ze werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De aan Tandheelkunde gerelateerde hulpvragen neemt zij voor haar rekening. Ook neemt ze de begeleiding van studie projecten op zich en heeft ze vele jaren het acupunctuur keuzeproject voor geneeskunde studenten aan de RUG verzorgd. Geneeskunde studenten die interesse hebben in acupunctuur en daar bijvoorbeeld een scriptie of afstudeer project over willen schrijven, worden door Martien begeleid.
Lees hier meer over de studie projecten die in de loop der jaren gedaan zijn