050 - 361 09 10

Onvruchtbaarheid

Vruchtbaarheid bij vrouwen:
Acupunctuur kan ingezet worden om de kans op een zwangerschap te vergroten. De Chinese geneeskunde heeft een zeer eigen kijk op gezondheid en ook op vruchtbaarheid. Als het gaat om vruchtbaarheid, wordt de menstruatiecyclus gezien als de basis. De menstruatie moet eerst op orde zijn om een optimale kans op zwangerschap te krijgen.

Wat is een optimale menstruatie?
Dit houdt in: geen buikpijn , geen stolsels en een cyclus van rond de 28 dagen.

Voor het op orde brengen van de menstruatie hebben wij minimaal drie maanden nodig. Het op orde brengen van de menstruatie gebeurt meestal met behulp van zowel acupunctuur als Chinese kruiden. De acupunctuurbehandeling vindt  minstens een keer in de week plaats.
In deze periode worden er ook speciale acupunctuurpunten gekozen, die de vruchtbaarheid stimuleren.

Vruchtbaarheid bij mannen:
Als blijkt dat de kwaliteit van het zaad niet goed is, kan Chinese geneeskunde deze kwaliteit vaak verbeteren. Dit is iets wat de westerse geneeskunde niet kan.
Meestal gebruiken we hier Chinese kruiden voor. De kruiden recepten worden voor vier weken meegegeven en na vier weken komt de man terug om te kijken of het nodig is om het recept aan te passen. Het aanmaken van zaad kost 90 dagen, dus zal een behandeling minimaal 3 maanden duren. Vaak duurt de behandeling langer, maar dat is afhankelijk van de onderliggende  oorzaak. Acupunctuur is naast het gebruik van kruiden ook aan te raden.

Wat is het meest ideaal?
Het meest ideaal is om zowel de man als de vrouw te behandelen.
Als duidelijk blijkt dat het probleem bij de man ligt, omdat de kwaliteit van het zaad niet goed is, dan is het weinig zinvol om alleen de vrouw te behandelen.
Andersom is het logisch dat de vrouw behandeld zal moeten worden als daar het probleem ligt. Maar voor de man valt het dan aan te raden ook te komen, al is het alleen maar om stress te behandelen.

In de praktijk blijkt dat zwanger willen worden veel stress met zich mee kan brengen, zowel bij de man als de vrouw. Stress is goed te behandelen met acupunctuur en bij minder stress blijkt de kans op een zwangerschap groter.

HWA TO Centrum p/a Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1, Triadegebouw Ingang 26,
9713 GZ Groningen
Tel. 050 3610910
E-mail: info@hwatocentre.nl

Ik deed acupunctuur en dit vond ik er van

Een "wonderlijke ervaring": 10 dagen na die (acupunctuur) sessie staarde ik met open mond naar een positieve zwangerschapstest.

lees meer

Acupuncture and Chinese medicine improve IVF rates

lees hier het wetenschappelijk onderzoek over acupunctuur en IVF

lees meer

Sandra, 36 jaar

"Wonder verhaal" volgens Sandra ...

lees meer

Céline Dion uses acupuncture and IVF to get pregnant with twins

After 5 failed IVF, Céline Dion turned to acupuncture to help her 6th attempt and to get pregnant with twins!

lees meer