050 - 361 09 10

Patiënten ervaring: duizelig

Na een moeilijke periode (verlies van dierbare, ziekte van naaste) was ik letterlijk en figuurlijk mijn evenwicht kwijt. Ik sliep slecht of eigenlijk helemaal niet, was moe en duizelig, zag wazig, was erg gespannen en zag overal tegen op. Ik herkende mezelf niet meer. Ik, die nooit ziek was, altijd maar door ging, was veranderd in een angstig, gespannen persoon. Toen ik met deze klachten bij de huisarts kwam, radde ze me aan om antidepressiva te nemen, maar daar voelde ik niet veel voor. Ik wilde liever acupunctuur proberen.

De behandeling in het Hwa To centrum werd door Martien Zeegers gedaan en heb ik als zeer prettig ervaren. Ze stelde me gerust en nam alle tijd. Ik voelde me gezien; ik werd serieus genomen. Alles verliep in een rustige, zeer ontspannen sfeer. Vanaf het begin had ik vertrouwen in de behandeling. Ook de rustige sfeer deed me goed.

Tijdens de eerst behandeling vroeg ik aan Martien of ze bij me wilde blijven, omdat ik zo duizelig was; ik was bang en onzeker en wilde niet  alleen in de kamer gelaten  worden. Ze bleef bij me. De tweede behandeling ging ze , na mijn goedkeuring na 10 minuten weg , maar kwam  een paar keer kijken. Dat ging goed. De behandelduur werd langzaam op gevoerd. En de tijd dat in alleen bleef ook.  In het begin kon ik echt niet langer dan 20 minuten liggen, maar na een keer of vijf was een half uur geen enkel probleem meer.

Langzaam begon ik me meer ontspannen te voelen, was minder moe. Ik kreeg als het ware mijn evenwicht weer terug.

Nu, na ongeveer een half jaar slaap ik weer als een roos! Ik heb weer zin om dingen te ondernemen. Moe en duizelig ben ik niet meer, maar vooral: Ik ben weer mezelf. Onvoorstelbaar wat acupunctuur met me heeft gedaan.

 

Acupuncture demonstrates a significant immediate effect in reducing discomforts and scale of dizziness and vertigo

This study provides clinical evidence on the efficacy and safety of acupuncture to treat dizziness and vertigo in the emergency department.

lees meer

Acupuncture effective and safe for dizziness and vertigo in emergency department

Acupuncture is effective and safe for emergency patients with dizziness and vertigo

lees meer

Acupuncture with manual therapy most effective for cervical vertigo

The multimodal approach using manual therapy in combination with acupuncture and vestibular rehabilitation showed the maximum therapeutic effect on elimination of musculo­tonic disorders, reduction of a pain syndrome with a complete regression of vertigo and postural instability.

lees meer