050 - 361 09 10

Schouder klachten

Pijn in de schouder komt veel voor. Vaak is het niet duidelijk hoe de pijn is ontstaan, maar schouderpijn kan een  buitengewoon hardnekkige kwaal zijn.
Of we nu spreken van beursitis, frozen shoulder of perarthritis , de Chinese geneeskunde spreekt simpelweg over : “Pijn in de Schouder”.
Stijfheid, pijn en een beperkte bewegingsvrijheid zijn de voornaamste kenmerken. De aandoening komt het meeste voor bij mensen boven de 40, voornamelijk vrouwen.
Soms worden door de huisarts pijnstillers en/of ontstekingsremmers voorgeschreven. De klachten kunnen een aantal maanden tot drie jaar aanhouden. Vrij wel altijd  gaat het  vanzelf over, maar drie jaar is wel lang.

Kan Acupunctuur iets betekenen voor Schouder klachten?
Ja, in de meeste gevallen wel. Binnen de acupunctuur kennen we vele verschillende technieken om schouderklachten te behandelen. Er is de mogelijkheid om cups te gebruiken/of acupunctuur naalden .  We kunnen de plek lokaal behandelen, maar zullen ook punten elders op het lichaam kiezen.

Hoe vaak moet ik komen?
Dat wisselt per geval. Meestal is men na 4 tot 5 behandelingen al een stuk opgeknapt, maar het gebeurd ook een enkel keer  dat er tien of meer behandelingen nodig zijn. Als er na vijf behandelingen geen verbetering optreedt, dan heeft het weinig zin om door te gaan. Dit wordt met de behandelaar besproken en in overleg bekeken of doorgaan zinvol is of niet.

 

 

Patiëntenervaring vrouw 59 jaar heeft al een jaar pijn

cupping helpt bij schouderklachten

lees meer