050 - 361 09 10

Duizelig

Een aanval van duizeligheid is vervelend en voor sommige mensen zelfs angstig.  De aanval kan spontaan optreden of voorkomen bij te snel opstaan. Gelukkig is er zelden iets ernstigs aan de hand. Ongeveer 1 op de 30 huisartsbezoeken heeft te maken met duizeligheid. Vrouwen gaan er 2 keer zo vaak mee naar de dokter dan mannen.  De oorzaak van duizeligheid is niet altijd bekend. Soms komt het door stress of zit er een ander probleem achter, zoals de ziekte van Ménière. Bij 1 op de 3 patiënten wordt geen diagnose gesteld; het is voor de huisarts niet duidelijk waar de duizeligheid vandaan komt. Niet elke duizeligheid is het zelfde. Iedereen ervaart duizeligheid op zijn manier en het is vaak moeilijk om uit te leggen wat er precies gebeurt.

Met acupunctuur is duizeligheid meestal goed te behandelen. In de Chinese geneeskunde kennen we meerder soorten duizeligheid. Elke soort heeft zijn eigen achtergrond en zijn eigen behandel methode wat betekend dat de keuze van de acupunctuur punten niet bij iedereen hetzelfde zal zijn. Het is dus  niet gebruikelijk om elke duizeligheid op dezelfde manier te  behandelen. Net als in de westerse geneeskunde wordt er in de Chinese geneeskunde eerst een diagnose gesteld. Grofweg bestaan er twee soorten duizeligheid:

– te veel energie in het hoofd
– te weinig energie in het hoofd

Beide soorten duizeligheid behandelen we regelmatig in het Hwa To acupunctuur Centrum.  De resultaten zijn goed en de meeste mensen knappen op na een serie behandelingen.

Hoe vaak moet ik komen ?
Dat is niet voor iedereen het zelfde. We beginnen altijd met zes behandelingen. Als er na deze zes behandelingen een verbetering is opgetreden, is het de moeite waard om door te gaan. Hoe lang we door gaan wordt in overleg met u bepaald en hangt mede af van het tempo waarin de verbetering optreed. Dat gaat bij de één sneller dan bij de ander.

 

 

Patiënten ervaring: duizelig

Vrouw 69 jaar

Lees meer

Acupuncture effective and safe for dizziness and vertigo in emergency department

Acupuncture is effective and safe for emergency patients with dizziness and vertigo

lees meer

Acupuncture with manual therapy most effective for cervical vertigo

The multimodal approach using manual therapy in combination with acupuncture and vestibular rehabilitation showed the maximum therapeutic effect on elimination of musculo­tonic disorders, reduction of a pain syndrome with a complete regression of vertigo and postural instability.

lees meer

Acupuncture demonstrates a significant immediate effect in reducing discomforts and scale of dizziness and vertigo

This study provides clinical evidence on the efficacy and safety of acupuncture to treat dizziness and vertigo in the emergency department.

lees meer