050 - 361 09 10

Acupunctuur bij kinderen

Kleine kinderen en zelfs zuigelingen kunnen met goed effect behandeld worden met acupunctuur. Natuurlijk is er bij veel ouders een zekere schroom om hun kind bloot te stellen aan het prikken met naalden. In de praktijk blijkt dat “prikken” enorm mee te vallen. Artsen van het Hwa To Centre mag u gerust kindvriendelijk noemen.

Bij behandeling van kleine kinderen gebruikt de acupuncturist speciale naalden waarbij de kans op pijn minimaal is. Bovendien is het aantal acupunctuurpunten beperkt . Zeker de allerkleinsten merken er nauwelijks iets van; bij hen maken we ook wel gebruik van acupressuur. Acupressuur is niet met naalden, maar een soort massage met de vingers. Het is opvallend dat kinderen vaak sneller reageren op een behandeling met acupunctuur dan volwassenen. Hierdoor zijn er minder afspraken nodig om tot een goed resultaat te komen.

 Het komt dus ook voor dat bepaalde punten gemasseerd worden in plaats van geprikt of dat u gevraagd wordt om bepaalde punten zelf thuis te masseren. Bij grotere kinderen kan het aantal naaldjes en de tijdsduur gefaseerd worden opgevoerd.

Met welke klachten kan ik met mijn kind bij een acupuncturist terecht?
Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem vaak een bron van klachten. Om verstoringen in de energiebalans goed in beeld te krijgen, kan de acupuncturist u vragen stellen over onder andere het voedings- en ontlastingspatroon van uw kind. Ook de inentingen die het heeft gehad en de eventuele reacties daarop zijn van belang. Wij geven u een aantal aandoeningen die in de meeste gevallen met succes met acupunctuur behandeld kunnen worden:

Staat de klacht van uw kind hier niet bij, maar wilt u graag weten of acupunctuur iets voor u kan doen, neem dan gerust contact met ons op.

Acupuncture has a positive effect on school success in children

Scores in math, social studies and language were improved in children, including those with ADHD, receiving acupuncture treatments for various conditions.

lees meer

Acupuncture improves cognitive function in children with ADHD

Acupuncture improves cognitive function in children with ADHD who are not on ADHD medication.

lees meer