050 - 361 09 10

Referenties

Hardloopblessure
vrouw 26 jaar
Ik loop veel hard en kwam voor heupklachten en Shin Splints bij de acupuncturist. Ik had hiervoor al zes weken bij de fysiotherapie gelopen, Daar kreeg ik shockwave therapie en massage.
Helaas heeft dat weinig gedaan.
De blessures leken zich niet te herstellen door teveel spanning in de benen en op de spieren. Ik was me aan het voorbereiden op een marathon, maar de voorbereiding liep hierdoor achter.
Ikzelf en mensen in mijn omgeving dachten dat ik de marathon niet zou kunnen lopen.
Na een acupunctuur behandeling voelt het alsof de ‘druk’ van de benen raakt en na een aantal keer acupunctuur in combinatie met de aanschaf van zooltjes, kon ik het hardlopen rustig aan hervatten.
Vorige week kreeg ik een opvallende reactie uit mijn omgeving: ” Wat zie je er fit uit, zo voor vertrek, dat had ik een paar weken geleden niet gedacht”. Nu, drie maanden na de start met acupunctuur sta ik over een aantal dagen aan de start van de Marathon van New York met het vertrouwen goed te kunnen finishen.


Blaasontsteking
vrouw 28 jaar
Gedurende de afgelopen 10 jaar had ik regelmatig last van blaasontsteking. Met antibioticum was dit goed te verhelpen, maar na een tijdje kwam de ontsteking altijd weer terug omdat de kern van het probleem op deze manier niet werd aangepakt. Naar mijn idee was er een verband met mijn menstruatuatiecyclus, die de laatste twee jaar bovendien erg onregelmatig was, nadat ik gestopt was met de pil. Mijn huisarts herkende dit echter niet.
Bij Hwa To bleken deze klachten bijzonder goed te behandelen met acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden. Vanaf de eerste behandeling ging het beter. Na een paar behandelingen bleven de klachten weg. Ook bleek de acupunctuur een interessante uitwerking op mijn cyclus te hebben, want gedurende de behandelingen bleek dat ik zwanger was. Ik ben ervan overtuigd, dat de acupunctuur hierop een positieve invloed heeft gehad. Intussen ben ik 36 weken zwanger en alles verloopt volgens het boekje. Mocht ik na de bevalling weer klachten krijgen, dan zou ik onmiddelijk terug naar het Hwa To acupunctuur Centrum gaan.

lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij plasproblemen

 


Gebroken heup/ Onrust/Slecht slapen
Daniël Jongkind, 39 jaar
Medio september heb ik mij gemeld bij Hwa To ivm herstel van mijn gebroken heup.
Ook had ik te kampen met een chronisch slaapgebrek en een onrustig gevoel.
Na enkele weken in behandeling te zijn geweest door mevrouw Zeegers werd de stijfheid in mijn heup gewricht verholpen en kan ik weer beter (zonder pijn) en verder lopen . Ook slaap ik weer goed.
Ook de rusteloosheid is volledig uit mijn systeem verdwenen.
De behandeling geschiedde middels het zetten van naalden op diverse plekken van het lichaam en hoofd waardoor de doorbloeding werd gestimuleerd en blokkades weggenomen in combinatie met verschillende kruiden die ik in de vorm van tabletjes iedere dag diende te slikken. Ook werd iedere sessie gekeken naar de kleur van mijn tong en de polsdruk waardoor de progressie kon worden bepaald.
Daar waar ik ooit sceptisch was ten opzichte van acupunctuur juich ik het tegenwoordig, door mijn zeer positieve ervaring toe en raad ik het veel mensen met uiteenlopende klachten van harte aan!
Nogmaals mijn hartelijke dankzegging aan Hwa To .

Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij trauma’s
Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij slapeloosheid


Onvruchtbaarheid/ Zeer korte menstruatie
Mw Meulenbeek, 32 jaar
Omdat we al enige tijd probeerden zwanger te raken en dit tot dusver niet lukte, zocht ik naar een reden voor het uitblijven van de zwangerschap. Al enige jaren was ik zeer kort ongesteld. Max 1.5 dag. Ik had gelezen dat mentruatie door de Oosterse Medische Wetenschap als voedingsbodem voor je vruchtbaarheid wordt gezien waardoor ik hier graag iets aan wilde veranderen.
Na drie sessies was mijn eerste ongesteld verdubbeld. Tevens had ik geen ongesteldheidsklachten wat ik normaal gesproken wel had.
Na nog eens 4 sessies en Chinese kruiden was ik zwanger.
Een bijzonder resultaat na fijne, kundige behandeling.
Mijn zwangerschap verloopt tot dusver goed. Inmiddels ben ik alweer bijna 22 weken zwanger!

Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij onvruchtbaarheid.
Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij menstruatie klachten


Duizelig/Ziekte van Ménière/ Oorsuizen
Limke Bergsma, 70 jaar
Ik heb de ziekte van Ménière en ben soms erg duizelig. Soms val ik om of moet overgeven. Voor deze aanvallen was ik helemaal doof aan mijn linker oor en had ik last van oorsuizen. Ik gebruikte medicijnen (betahistine), maar dat hielp niet meer. De duizeligheid kwam terug. Toen ik hierdoor gevallen was, ben ik bij de huisarts geweest. Die adviseerde mij naar Hwa To te gaan.
Bij Hwa To kreeg ik  een uitgebreid intake gesprek . Daar werd alle tijd voor genomen. Er werd mij gezegd dat ik het resultaat altijd moet afwachten. De behandeling gebeurde in alle rust en is zeer ontspannen.
Na drie behandelingen was het resultaat al heel bijzonder. De medicijnen heb ik langzaam afgebouwd. Duizelig ben ik nagenoeg niet meer. Ik voel me niet meer onzeker. Het oorsuizen is veel minder en ik ben niet meer zo moe. Met het linker oor, waar ik niets meer mee kon horen, hoor ik nu vaag. Ik ben ontzettend blij en dankbaar!

Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bi j de ziekte van Ménière.


Bijwerkingen chemo kuur/misselijk
Fenna Havenga-van Hoorn, 66 jaar
Er was bij mij borstkanker geconstateerd. I.v.m de daarbij behorende emoties en een aanstaande chemokuur hoopte ik hier verlichting te kunnen krijgen om weer stabieler en sterker te worden en om de chemokuur beter aan te kunnen. Ik voelde me rustiger en mijn ogen stonden weer goed (zei mijn man).
Ik ben zo blij met jullie kennis. Als gevolg van de acupunctuur is de chemokuur nu goed te doen, ik ben niet misselijk en heb de antimisselijkheidsmedicijn niet gebruikt. De eerste week van de chemokuur had ik last van constipatie, erge vermoeidheid, steenkoude voeten en veel emoties, maar na de behandeling was het zo goed als over, en nu nog!
Voor mij is het ook belangrijk dat ik wel gedeeltelijk kan blijven functioneren tijdens/na de chemokuur, en dat lukt nu mede dankzij jullie ! Ik sta er veel sterker in. Maar moet nog wel doorzetten want ik heb nog 14 chemokuren te gaan! Voor andere klachten zou ik ook acupunctuur overwegen. Ja, zonder twijfel!
Veel familie en vrienden en ook de huisarts zijn geïnteresseerd in jullie centrum.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij chemokuur.
Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij misselijkheid.


Neuropathie na chemokuur
Vrouw 66 jaar
Neuropathie voeten na chemotherapie bij borstkanker, klachten: opgezette onderkant van mijn voorvoet, doof gevoel tenen, verstoord warmte/koude gevoel voeten, daardoor niet lang kunnen lopen en ook ’s nachts veel problemen met hete, tintelende voeten en daardoor slecht slapen.
10 behandelingen met acupunctuur gehad, die overigens prima verliepen.
Helaas voor mij heeft het niets geholpen en denk ik dat ik hier mee moet leren leven.


Moe na zware emotionele tijd
vrouw, 58 jaar
“Als ik na de acupunctuur behandeling weer op de fiets  stap voelt het net alsof ik vleugels heb.
Ik fiets probleemloos naar huis. Het kost me geen enkele moeite.”
 
Lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij vermoeidheid


Pijn in benen; niet meer kunnen wandelen
Arend Hoiting, 73 jaar
Acht jaar geleden wandelde ik dagelijks 10-15 km. Plotseling kwam daar een kentering in; wandelen werd een pijnlijke bezigheid. Twee pijnpunten op beide onderbenen, onder de knie aan de binnenkant, zorgden ervoor dat ik krampachig ging lopen, om de pijn aan het onderbeen te ontwijken. Tot twee maanden geleden waren mijn benen na 100-200 meter wandelen al verzuurd. Wandelen was geen optie meer. Fietsen was geen enkel probleem.
Vijf medisch specialisten in twee ziekenhuizen gaven in de loop van de laatste vijf jaar verschillende diagnoses (artrose in de knieën, inwendige spataderen…). Sinds een paar weken ben ik onder behandeling bij mw. Liu, acupuncturist die werkt in het Hwa To acupunctuur centrum UMCG in Groningen. Na 3 behandelingen kan ik weer zonder pijn vijf kilometer lopen. Dat is zonder meer opzienbarend. Overigens was het zeer opmerkelijk dat  mw. Liu de juiste diagnose binnen 5 minuten stelde (lumbale wervelkanaal stenose)! Wat zeker vermeld dient te worden is de positieve benadering van mw. Liu. Haar benadering van patiënten is een verademing. Vriendelijk, aandachtig luisteren en vertrouwenwekkend.


Jicht en Verstandskies
Marcel, 51 jaar
Een jaar geleden heb ik een jicht aanval gehad die met westerse medicatie in eerste instantie de kop is ingedrukt. Ik bleef echter wat lichte klachten houden, van lichte pijn in het gewricht bij mijn teen tot aan jeuk of een kriebelig gevoel. Het gewricht bij de grote teen bleef paars kleurig.  Ik ben met acupunctuur en Chinese kruiden behandeld. Vandaag had ik ook last van een doorkomende verstandskies en dat is meegenomen in de behandeling.
Mijn ervaring met acupunctuur is heel prettig. De naalden en de kruiden hebben de jicht grotendeels  verdreven. Ik heb geen pijn of  jeuk of iets anders meer. Het gewricht ziet er beter uit; het is niet meer paars. Ik heb ook veel meer energie. Ooracupunctuur voor een verstandskies was nieuw voor mij.
Het effect van de behandeling is heel prettig en eigenlijk al onmiddellijk. Ik kan weer normaal bewegen, heb geen raar gevoel meer in mijn voet. En de verstandskies is een stuk rustiger na de behandeling. Kortom, ik ben helemaal blij.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij een doorbrekende verstandskies.


Long- en Longvliesontsteking
Vrouw, 46 jaar
Na een long- en longvliesontsteking met complicaties bleef ik pijn houden
en was ik heel erg moe. Mijn lijf voelde niet meer in balans. I.o.m. de huisarts
koos ik voor acupunctuurbehandeling bij Hwa To.
Het is een hele bijzondere ervaring. Al na èèn behandeling voelde ik mij ‘open’
gaan van binnen. De behandelingen hebben bij mij een goed resultaat. De pijn is
zo goed als weg en mijn conditie wordt steeds beter. De westerse geneeskunde werkt anders.
Hier heb ik het idee dat ik in totaal weer sterker word.
Onbegrijpelijk wel effectief.
Ik zou zeker weer komen voor andere klachten.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij de nasleep van een longontsteking.
Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij griep en verkoudheid.


Aangezichtpijn
Christien Wagenaar , 68 jaar
In juni 2014 kreeg ik plotseling veel pijn in mijn kaak. De pijn straalde uit naar mijn onder lip en tong. Het was een hevige pijn. De tandarts stuurde me door naar de kaakchirurg. Die kon niets voor mij doen. In december 2014 begon ik met acupunctuur en na 9 behandelingen was de pijn voor 85% weg. Er bleef een klein restje over midden op mijn onderlip. Na nog vijf behandelingen was de pijn op sommige momenten helemaal weg. Soms voel ik nog een klein plekje in mijn onderlip.
Ik ben erg blij dat ik met behulp van acupunctuur van de pijn af ben.  De behandeling vond ik plezierig en rustgevend. Ik heb mijn tandarts over de behandeling verteld en die beaamde dat acupunctuur bij deze klachten kan helpen. Mocht het zo zijn, dat de klachten weer verergeren, dan  kom ik weer bij het Hwa To  Acupunctuur Centrum terug.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij aangezichtspijn.


Oorpijn
Sebastian, 12 jaar
Tijdens vakanties kreeg Sebastian telkens last van midden-oor ontsteking na het zwemmen. Hij kan het niet laten om in het water te duiken. De midden-oor ontsteking uit zich na een paar dagen door pijnklachten en daaropvolgend een vloeiend oor. Meestal wordt dit dan weer bestreden door antibiotica. Als ouders hebben we liever geen gebruik van antibiotica als dit te voorkomen is.
We hoorden dat acupunctuur een oplossing zou kunnen bieden en zijn zodoende bij Hwa To Acupuncture Centre terechtgekomen. Het was een bijzondere ervaring want ook al zat de klacht bij het oor, de behandelde acupunctuur plekken zaten verdeeld over het lichaam.
Het resultaat was verbluffend omdat de pijnklacht na één dag al over was. Ook het oor heeft niet meer gevloeid. Sebastian heeft nadien gewoon weer kunnen spelen in het water. De klachten zijn ook niet meer teruggekomen.

Lees meer over acupunctuur bij kinderen


Trillingen in het gezicht
Hannie, 62 jaar
De trillingen begonnen bij de wenkbrauwen ’s nachts in bed en als het aanhield, dan werd ik onrustig en kon niet slapen. Ook kreeg ik dan slappe benen. Een enkele keer leidde dit tot een epileptische aanval.  Ik was ook vaak moe en had pijnlijke gewrichten.
Acupunctuur was voor mij een goede ervaring. Er straalt veel rust uit in het Hwa To centrum. Dat doet ook veel goed.
Slapen is nu prima en de trillingen zijn weg. Ik gebruik geen medicatie meer voor slapen.
Het gaat heel goed. In algemene zin ben ik me een stuk beter gaan voelen.


Jeuk
Nettie, 53 jaar
Na een operatie had ik veel jeuk op mijn hoofd. De jeuk ging niet  vanzelf over . Toen heb ik acupunctuur geprobeerd. Mijn ervaring met acupunctuur is prima. Het is goed bevallen. De jeuk verdween langzaam en is nu helemaal weg. Voor andere klachten zou ik ook acupunctuur proberen.

lees meer over hoe acupunctuur kan helpen bij jeuk.


 


Bijwerkingen chemo kuur/overgangsklachten
Mw. A.C.P. Melein, 50 jaar
In 2010 ben ik behandeld voor borstkanker, door de chemo ben ik vervroegd in de overgang gekomen en ondervond hier veel klachten van. Na een bloeddrukverlagend medicijn en een antidepressiva te hebben gebruikt voor de zeer vele opvliegers komt er een moment dat je dat niet wilt en ook steeds meer nodig hebt om een effect te bereiken. Na een gesprek met mijn oncoloog gaf deze mij het adres van acupunctuur centrum Hwato. Acupunctuur zou een gunstig effect kunnen hebben op de opvliegers en het slechte slapen.
Acupunctuur was een kant van zorg waar ik niet mee bekend was, na een prettig intake gesprek ging de eerste behandeling van start.
Het was zeer verrassend dat na enkele keren de opvliegers  flink minder werden en ook het slapen beter werd. Zeer bijzonder om te ervaren. Na 7 behandelingen zijn we gestopt vanwege het goede resultaat. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen klachten meer waren maar het was wel met 70% verminderd. Het was net of je lichaam weer even het zetje in de goede richting kreeg.
Het is goed mogelijk dat ik acupunctuur zal inschakelen bij andere klachten, al moet ik wel zeggen dat het fijn zou zijn als je samen met je arts en de acupuncturist achter de behandeling staat.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij chemokuur.
Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij overgangsklachten.


Burn-out klachten/slecht slapen
Tjitske Dijkstra, 27 jaar
Ik kwam in de eerste plaats voor Burn-out klachten, maar had nog meer klachten, zoals slecht slapen en moeheid. Mijn ervaring met acupunctuur is positief.
Altijd positief kan ik wel zeggen; elke behandeling heeft, op welke manier dan ook, effect.
Het grootste resultaat is dat ik van ongeveer 2 uur slaap per nacht door Martien tot een volledige nacht doorslaap ben gekomen.  De kleine resultaten zijn er te veel om op te noemen; elke klacht kan door acupunctuur gepareerd worden.
Voor andere klachten zou ik ook acupunctuur overwegen.
Inmiddels ga ik bijna  4 jaar naar Martien. Elke maand, en dat is niet voor niets.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij slapeloosheid.


Overgangsklachten/zonneallergie/ gewrichtsklachten/ opvliegers/ slecht slapen
Miranda Trijssenaar, 51 jaar
Mijn ervaring is positief,  de overgangsklachten verdwenen, gewrichtsklachten heb ik bijna niet meer en ik slaap veel beter.
Ik heb geen opvliegers, meer en de  zonneallergie is minder ernstig.
Het resultaat kwam snel; ik voel me goed en ik heb meer energie! Ik zou voor andere klachten ook acupunctuur overwegen, want ik ben erg positief.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij zonne-allergie.


Hormonale disbalans / longklachten
Vrouw, 38 jaar
Mijn ervaring is heel goed. Ik merk dat het mij heel erg helpt. Het is prettig dat ook andere klachten mee worden genomen in de behandeling.
Ik kreeg acupunctuur en Chinese Kruiden. Het resultaat is, dat ik nu meer stabiliteit heb. Tijdens de behandeling merk ik heel veel. Ik krijg spontaan, direct na het prikken van een longpunt, echt meer lucht.
Ik ben van plan het bij te houden en wil ongeveer 2x per maand blijven komen.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij hormonale disbalans.


Herstel na operatie/ pijn in arm
Julia Zaytseva, 34 jaar
De eerste keer kwam ik met mijn klachten van mijn rechter arm, die was helemaal overbelast. En later kwam ik na een zware operatie, om te herstellen.
Na de behandeling voel je je anders, zeker beter. Mijn arm is bijna 100% herstelt. En mijn gezondheid is beter geworden. Voor andere klachten zou ik ook acupunctuur overwegen.
Het helpt 100%.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij trauma’s


CVA
Gerhard Meulman, 51 jaar
De CVA was ongeveer 3 maanden geleden gebeurd. Ik kwam voornamelijk voor verlamming van mijn arm.
Auw, ik was echt een angsthaas met naalden. Het viel erg mee.
Je voelt het wel, maar het doet nauwelijks pijn. Pijn is niet het goede woord; het is een prikje.
Wat een bijzondere ervaring was, was dat er een naald in ging en dat ik ineens mijn tong weer voelde, alsof de verdoving bij de tandarts er langzaam uit ging.
Later, na de behandeling, proefde ik voor het eerst sinds maanden koffie weer als koffie.
Voor andere klachten zou ik zeker acupunctuur overwegen……. Sneller dan naar het ziekenhuis.
De hele benadering is anders. Ik kom nog steeds, nu al meer dan een jaar en er blijft elke keer een kleine verbetering optreden.  Mijn arm gaat weer mee doen en ik kan hem al veel hoger optillen.


Hoofdpijn / jeuk
Ingrid
Het was voor mij een prettige ervaring, rustig. Ik heb ook extra tips meegekregen, zoals meer lauw water drinken; 1 ½ liter per dag.
Ik ben na een aantal behandelingen Chinese kruiden gaan gebruiken. Dat voegde nog iets extra’s toe.
Het gaat daar professioneel. Mijn klachten zijn voor 80% afgenomen. De jeuk is zo goed als weg. De hoofdpijn is een stuk beter te hanteren.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij hoofdpijn.
Lees hier meer over de wetenschappelijke achtergrond van hoofdpijn en migraine.


Slapeloosheid
Mw. H.G. Woest-Kleinbergen, 69 jaar
Er ging een wereld voor me open. Ik voelde van alles door me heen gaan. De ene naald voelde als of de bliksem door me heen ging en de andere voel je niet.
Ik vond mezelf weer terug. De oude Lenie was er weer! Na de derde behandeling heb ik drie uurtjes geslapen en daarna werd het meer. Het is zo ongelofelijk geweldig wat ze hier met je doen.

Lees hier meer over hoe acupunctuur kan helpen bij slapeloosheid.


Tenniselleboog
Dhr. Pieter de Plaa, 62 jaar
Aanvankelijk was ik sceptisch over acupunctuur, totdat een collega mij vertelde dat hij voor een tenniselleboog succesvol behandeld was door
mevrouw Liu: Op basis daarvan heb ik de “gok”gewaagd. En ook mijn ervaring is positief.  De behandeling is succesvol geweest, daarnaast ben ik mij
in het algemeen fitter gaan voelen.


 


Kosten en vergoeding

Acupunctuur wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Meer weten over de kosten en vergoedingen?

Lees meer

Contact

Bezoekadres (locatie UMCG): Triadegebouw
Ingang 25 Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) via Ingang Noord (Vrydemalaan) of Ingang Petrus Campersingel.

Bel of mail ons

Acupuncture for chemotherapy or radiotherapy-induced nausea and vomiting

Lees hier het wetenschappelijk nieuws over acupunctuur en chemo.

lees meer