050 - 361 09 10

Tandheelkunde

Het beoordelen van de algemene gezondheid aan de hand van de toestand in de mond, de slijmvliezen, of het gebit, is een onderdeel van de bekwaamheid van de tandarts. De mond zegt veel over hoe het gesteld is met het hele lichaam.
Het opnieuw bekijken van X-foto’s, gemaakt door de tandarts of kaakchirurg kan van belang zijn voor het stellen van de juiste diagnose.
Het Hwa To Acupunctuur Centrum opende in 1986 zijn deuren binnen de Faculteit Tandheelkunde en is destijds opgericht door de toenmalige directeur Tandheelkunde, de heer Termeulen. De nauwe relatie tussen het vakgebied van de tandarts en het vakgebied van de acupuncturist, maakt dat we al meer dan 30 jaar ervaring hebben met de combinatie van deze beroepen.
Anamnese, mondonderzoek en het geven van advies over tandheelkundige problemen zijn dan ook onderdelen van de werkzaamheden van ons centrum. Deze specialisatie houden we in stand door regelmatig intercollegiaal overleg. We merken dat vanuit het hele land mensen naar ons centrum toe komen met hun tandheelkundige vragen.
Mede om deze rede hebben we een tandarts in dienst, mw. Zeegers-Nouwen die zich buigt over de tandheelkundige vragen.

Voor tandheelkundige vragen kunt u ons telefonisch of per mail benaderen.

Lees hieronder welke tandheelkundige klachten wij zoal behandelen.

kaakgewrichtsklachten rest pockets
speeksel vloed
Slechte adem of Halitose
Kies trekken of Pijn na extractie
Verstandskies die doorbreekt
Aangezichtspijn of Trigeminus neuralgie
Braakreflex / Kokhalsreflex
Gezichtsverlamming/Bell’s parese/ Faciales parese
Tongbranden/Mondbranden
Tandvlees problemen
Pijn na tandheelkundige ingreep
Droge Mond/ Xerostomie